Norsk frukt og grønt – derfor bør det spises!

Spiser du norsk frukt og grønt? Da slår du ikke bare et slag for kloden, men også for din egen smaksopplevelse—også er det jo sunt, naturligvis. Like fantastisk som det er sant!

 

For det er ikke bare de norske jordbærene som blir ekstra gode av vårt klima—det gjelder nesten all frukt og grønt som vokser i Norge. På grunn av lange soldager og kjølige netter får nemlig vekstene mer smak og mer sødme. Vår nordiske klima tilrettelegger også for mindre bruk av plantevernmidler, sammenlignet med sørligere land.

 

–En klar fordel for hele landet er at vi har god tilgang på rent vanningsvann og frisk luft. Vi har også relativt kjølig luft og ganske tørt klima, som begrenser faren for en del skadegjørere, forteller Gerd Byermoen, kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

 

Norsk frukt og grønt - bærekraft i flere ledd

 

I tillegg til smaksfordelene, er det også bærekraftig å kjøpe norsk frukt og grønt. For ved siden av at frakten er kortere, utslippene mindre og varene ferskere, bidrar kjøp av norsk frukt og grønt med å ivareta gårdsdrift og arbeidplasser, samt sikrer bruk av fornybare ressurser.

 

 

prix_artikkel_derfor-frukt-og-gront_2.jpg

 

Best på norsk frukt og grønt

 

Coop Prix skal være best på norsk frukt og grønt, og vi jobber hardt for at det skal være fort gjort å velge og plukke med seg ferske, smakfulle og næringsrike grønt-produkter fra Norge.

Redaksjonen 15. apr 2020