Til hovedinnhold
julemat

Enkel surkål

Tradisjonell surkål hører med til julematen. Den er aller best om du lager den selv, og her får du oppskriften som går lekende lett!

Enkel surkål

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

hodekål (liten)

epler (raspet)

salt

karve

kraft eller buljong

7% eddik

sukker

Fremgangsmetode

Finsnitt hodekålen i strimler, ikke bruk den tykke midtstilken. Legg lagvis med eple, salt og karve i en kjele.
Tilsett kraft eller buljong og småkok under lokk i ca. 40 minutter.
Rør om av og til, og smak til med eddik og sukker til slutt.
Hvis ønskelig bland inn litt ribbefett i surkålen for ekstra smak før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆