Til hovedinnhold
drikke

Enkel eplegløgg med kanel

Hjemmelaget eplegløgg med deilig kanelsmak smaker så godt i den kalde, fine førjulstida. Den passer like bra til kveldskosen som velkomstdrikke i juleselskapet.

Enkel eplegløgg med kanel

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

ferskpresset eplejuice

appelsin (i båter, uten skall)

hel nellik

revet muskatnøtt

malt kanel

honning

Pynt:

hele stjerneanis

kanelstenger

tørkede epleskiver

appelsin (i skiver)

Fremgangsmetode

Bland ferskpresset eplejuice, appelsinbåter (uten skall), kanel, nellik og honning i en kjele.
La det småkoke i ca. 15 minutter så den deilige smaken av jul kommer frem.
Sil eplegløggen og server i glass eller krus og pynt med kanelstang, stjerneanis tørkede epleskiver og skivet appelsin.
Har du mer til overs kan du kjøle ned eplegløggen og helle den på flaske. Da holder den seg i kjøleskap i inntil 5 dager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆