Til hovedinnhold
frukt og grønt

Honningstekt kålrabi med chili og ingefær

Kålrabi eller kålrot er en litt traust grønnsak kanskje, men når du steker den med honning, ingefær og chili blir det plutselig et spennende tilbehør til for eksempel svinekoteletter eller gode middagspølser.

Honningstekt kålrabi med chili og ingefær

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

kålrabi

gulrøtter

smør

flytende honning

fersk ingefær (revet)

rød chili, hakket

salt

lime

Fremgangsmetode

Skjær 1 kålrabi og 2 gulrøtter i staver og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og damp grønnsakene tørre.
Stek dem raskt i 2 spiseskjeer smør og 4 teskjeer flytende honning.
Finriv 2 cm ingefær og hakk 1 chili. Rør ingefær, chili og en klype salt sammen med grønnsakene. Press over noen dråper limesaft.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆