Har du ikke prøvd bacon til dette før? Da har du mye å glede deg til!

5 tips med bacon du vil elske

Har du ikke prøvd bacon til dette før? Da har du mye å glede deg til!

Noen ganger føles det som at alt blir bedre med bacon – i hvert fall nesten alt. De nydelige, salte, sprø og løvtynne kjøttstykkene er ikke bare en vinner på frokostbordet. Bacon er nå like vanlig å bruke til frokost, lunsj, middag og dessert.

 

Så hvorfor ikke prøve en ny variant? Vi tør nesten garantere at du vil få minst én ny favoritt.

 

Bacon med is

Du skulle kanskje ikke tro det, men bacon og vaniljeis er en himmelsk god kombinasjon. Den salte smaken og den sprø konsistensen til baconet er fantastisk sammen med den søte smaken til kremet vaniljeis.

 

Alt du trenger å gjøre er å sprøsteke baconet. La det så kjøle seg ned, før du finhakker baconet og strør det over isen. Om du lager isen selv, kan noe av baconet også røres inn i isen før du putter den i fryseren.

 

Bacontoast med bacon

Bacon på loffskiver er ingen ny oppfinnelse, men denne varianten har du kanskje ikke prøvd? Dette er nemlig en baconbonanza som hele familien kommer til å be om mer av.

 

Ta først frem loffskiver og kjevle dem ekstra tynne. Smør så på baconost og rull dem sammen. Deretter snurrer du baconskiver rundt rullene, og fester med en stor tannpirker. Stekes i ovn i ca. 10 minutter på 200 grader til osten er smeltet og baconet sprøtt.

 

Baconost og loff med enda litt mer bacon altså, er det rart det smaker nydelig?

 

Kandisert bacon

Bacon er egentlig så godt at du kunne spist det helt alene som snacks – og det er det faktisk mange som gjør. Du trenger nemlig bare én ekstra ingrediens for å lage nydelig baconsnacks.

 

Sett ovnen på 200 grader. Legg bacon på en stekeplate og strø over med brunt sukker på begge sider. Nå er du bare 10 minutter på hver side unna en fantastisk opplevelse. Det søte og salte smelter sammen til en deilig symfoni som også gjør seg ypperlig som tilbehør til fisk og kjøtt. Om du i tillegg er glad i nøtter, skader det heller ikke å strø litt hakkede nøtter over det ferdige resultatet.

 

Har du ikke prøvd bacon til dette før? Da har du mye å glede deg til!

 

Bacon rundt kjøttboller

Både kjøttboller og bacon er veldig godt alene, men sammen blir det nydelig. Denne varianten er en smaksbombe som er perfekt enten som forrett, til tapas eller som alternativ til vanlige kjøttboller.

 

Det første du skal gjøre er å rulle kjøttbollene i litt chili og brunt sukker. Surr deretter bacon rundt kjøttbollene. Du kan gjerne bruke en tannpirker for å holde baconet på plass. Dette skal stå i ovnen i 30-45 minutter på 180 grader. Når baconet blir sprøtt og sukkeret smelter, sitter du igjen med en nydelig miks av det sterke, søte og salte. Dette er en kombinasjon du fort kan bli hekta på!

 

Bacon rundt dadler

Bacon rundt dadler har mange kanskje prøvd allerede. Om du ikke har prøvd det før har du noe å glede deg til. Like perfekt til julefrokosten som til tapasbordet, eller alene som snacks.

 

Har du ikke prøvd bacon til dette før? Da har du mye å glede deg til! Disse tipsene er nemlig gode eksempler på at nesten alt blir bedre med bacon!

Kutt baconet i to og rull det rundt dadlene. Stek det i ovnen i 15 minutter på 200 grader. Og er du skeptisk fordi du ikke liker dadler? Det er ikke et problem. Dette smaker nemlig helt spesielt, og nesten så man tro at de to ingrediensene var ment for hverandre.

Eirik Bonesmo Grimsmo 07. des 2017