
Coleslaw er perfekt tilbehør til middag
Superenkel salat
Du kan grille kjøtt og fisk til perfeksjon, men det er tilbehøret til grillmaten som setter prikken over i-en. Her er tipsene til smakfullt følge på grillkvelden.
Friske farger og friske smaker passer ekstra godt til grillmat – både for smaksløkene og rent visuelt. Selv om det kanskje er biffen, koteletten eller fisken som spiller hovedrollen, skal vi jammen dra i land en pris for beste birolle også!
Salat er nesten et must på grillbordet, og det fins utrolig mange varianter.
Det kan gjøres så enkelt som å legge en seng av grønn salat på hver tallerken, supplere med noen tynne løkringer og cherrytomater, og sprinkle litt god olje over. Legg et stykke grillet fisk eller kjøtt på toppen, og du har en enkel, fargerik og innbydende rett.
Vil du friske det hele opp litt, kan du bruke mango i salaten. Denne frukten passer godt sammen med både kjøtt, kylling og fisk.
Kutt mangokjøttet i terninger sammen med ruccola eller andre salatblader, fetaost og valnøtter. Hell over litt olje eller skvis over limesaft. Koriander blir heller aldri feil til mango!
Pastasalat er også gull til grillmat, og den er også så mettende at du ikke trenger å tenke på poteter eller annet tilbehør. Kok opp pastaskruer og bland med for eksempel baby leaf-miks og soltørkede tomater. Bland alt med litt god olje eller sitronsaft, og riv parmesan over.
Du kan grille alle slags grønnsaker. En klassiker er selvsagt å grille på spyd, det er både lettvint, praktisk og godt. Når du griller spyd, er det lurest å grille grønnsaker for seg og kjøtt for seg, siden kjøttet gjerne trenger lengre tid på grillen for å bli klart.
Kutt grønnsakene i omtrent like store biter, for eksempel paprika, sopp, squash, løk og tomat. Pensle med litt olje og legg på grillen i noen minutter på hver side. Du kan også hakke litt urter og blande med oljen, så får du litt mer smak.
Tips! Legg grønnsakene i kaldt vann i en halvtime før du griller dem, da blir de ekstra saftige og sprø.
Grillet ananas er både sommerlig og søtt og maker godt til kjøttretter – og selvsagt som dessert. Her er en morsom idé med ananas på pinne! Da trenger du en stor, fersk ananas som du kan skjære passende store biter av og tre inn på ispinner.
Tips! Smør gjerne litt honning på ananasen før du griller den.
Sprøstekte potetbåter er også en sikker vinner!
Skjær potene i båter og legg i en ildfast form eller langpanne. Hell olje over, og dryss over havsalt og urter, for eksempel timian og rosmarin. La stå i stekeovnen på 225 ˚C i 20-30 minutter (kommer an på størrelsen på potetene). Smaker veldig godt med aioli til!
Bakt potet er en annen sikker vinner, dersom du har litt tid. Pakker litt store poteter inn i folie og legg dem deretter enten på grillen eller i stekovnen på 220 ˚C i en times tid. Har du poteter fra i går, er det enda enklere. Putt dem i folie og varm dem opp. Gjort i en fei!
God grillkveld!
Kilde: frukt.no, Istock Photo, klikk.no, matprat.no