Er du lei av kjedelig restemat? Denne hverdagstapasen med rester og basisvarer er både enkel å lage og så god at du vil glede deg til restemat hele uka.

Gjør restemat til spennende hverdagstapas

Restemat trenger ikke være kjedelig

Bruk restene fra gårsdagens middag og supplér med det du allerede har i skapet, så disker du enkelt opp med fristende hverdagstapas.

 

Tapas er en blanding av spanske småretter. Et perfekt valg når familien eller vennegjengen skal samles rundt et godt måltid. Det trenger likevel ikke være en spesiell anledning for å diske opp med dette.

 

Med litt restemat som du mest sannsynlig allerede har i huset, er disse fire tapasrettene superenkle å lage.

 

 

 

Fra restemat til patatas bravas

Har du kokte poteter fra i går, eller poteter til overs i grønnsaksskuffen? Da trenger du ikke mange ingredienser for å lage deilige tapaspoteter – også kjent som patatas bravas.

 

Kutt potetene i terninger. Om ikke potetene allerede ble kokt i går, koker du opp potetterningene, og lar de koke i 7 minutter. Potetene stekes så på middels varme i 5-10 minutter med olje, salt og pepper. De er ferdige når de er sprø og gylne.

 

Mens potetene koker, lager du enkelt den deilige tomatsausen som hører patatas bravas til. Grovhakk en halv løk og 3 fedd hvitløk, og surr det i en kjele på middels varme til løken er gyllen. Hell i en boks hakkede tomater, kok opp og la sausen koke i omtrent 6 minutter. Smak til med salt, pepper og chilipulver. Hell tomatsausen over potetene før servering.

 

Restemat på spyd

Om du har litt kylling, kjøttpølse, kjøttboller eller andre kjøttrester liggende, er det å lage grillspyd til tapasbordet en god idé. Spydet passer nydelig sammen med tomatsausen fra potetene eller litt aioli.

 

 

Tre kjøttet på spydene, og stek det enten i ovnen eller i panna. Det blir aller best om du vender kjøttet i en marinade før stekingen. Denne kan du enten enkelt lage med litt olje og krydder, men du kan også bruke en ferdigpose. Vipps så har du en tapasrett til fra restematen.

 

Enkel hummus av restemat

Hummus er deilig dipp til nesten alle tapasretter. Har du en boks eller to med kikerter i skapet, er det superlett å lage en enkel hummus.

 

Start med å skylle 2 bokser med kikerter i vann. Dette puttes i en bolle sammen med 2 skrellede hvitløksfedd, 2 ss olje, 1 hel lime, og om du har det: 1 ss rømme. Dette stavmikses sammen til blandingen er fløyelsmyk. Tilsett litt mer olje om hummusen kjennes for tørr. Smak til med salt, pepper og spisskummen.

 

Er du lei av kjedelig restemat? Denne hverdagstapasen med rester og basisvarer er både enkel å lage og så god at du vil glede deg til restemat hele uka.

 

Fra restemat til lekker påleggstallerken

Spekemat er vanlig å ha på tapasbordet, og om du har litt pålegg til overs i kjøleskapet er dette perfekt som en egen rett. Dandér litt spekemat, spekepølser, skinke eller annet kjøttpålegg i tynne skiver på en tallerken, og du har en lett og god tapasrett.

 

Om du føler deg ekstra kreativ kan du toppe det hele med litt spekeskinkechips. Legg spekeskinke på et stekebrett med bakepapir både over og under. Stekes på 200 grader i omtrent 10 minutter, til de får den sprøe konsistensen du er ute etter.

Eirik Bonesmo Grimsmo 02. jan 2018