Lomper, lefser eller skjell - Hva er best til tacoen?

De fleste har en klar favoritt, men har du prøvd å fylle salatblader i stedet? Sjekk tipsene våre – sånn varmer du tortillaene uten at de blir tørre, og dette gjør du med restene.

Store eller små tortillaer, grove eller fine, laget med maismel eller hvetemel. Har du glutenallergi bør du velge dem som er merket glutenfrie, fordi maistortillaene ofte er bakt med litt hvetemel i tillegg.

Hva du velger handler egentlig bare om hva du liker best selv.

I tillegg får du små og store «båter» som er myke og enkle å fylle. Tacoskjell og taco tubs eller taco trays er knasende sprø og oftest bare laget med maismel og olje. Taco tubs og trays ligner hverandre, men er laget av ulike produsenter.

 

Når du skal steke lefsene er det veldig greit å følge anvisningen på pakken, men mange opplever at den øverste og den nederste lefsen blir litt tørre. I stedet for å pakke dem i aluminiumsfolie kan du prøve å pakke dem inn i et lett fuktet kjøkkenhåndkle og varme dem i stekeovnen.

 

Du kan bruke det samme trikset i mikroovnen. Legg noen lefser på en tallerken og dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle eller -papir. Varm dem i cirka 30 sekunder avhengig av hvor mange du varmer av gangen.

 

Hold dem varme og myke under et fuktig kjøkkenhåndkle.

 

 

Og så noen alternativer

 

Du kan selvfølgelig bruke potetlomper i stedet hvis du synes at tortillaene er litt for seige.

 

Er du ikke så opptatt av å spise taco med hendene kan du knuse nachochips og legge fyllet på toppen.

 

En sprø variant får du hvis du fyller tacolefsene og bretter lefsene godt rundt fyllet. Legg dem tett inntil hverandre i en ildfast form. Dryss over litt ost og stek dem gylne i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter.

 

Enda enklere og mye sunnere er det å servere fyllet i salatblader. Hjertesalat passer perfekt i hånden. Bladene er litt store og tykke og har en naturlig buet form. Men både crispisalat og issalat funker også bra.

 

 

Restefest

 

Det beste er når det er rester igjen, for da kan du glede deg til taco dagen etter. Men dessverre er det sånn at det sjelden er så mye igjen at det holder til en hel middag.

 

Ta restene med deg i matboksen til lunsj dagen etter. Spe eventuelt på med mer grønnsaker. Det har du godt av også.

 

Du kan også lage tacosuppe eller -gryte til middag av restene. Bland det stekte kjøttet med 1 boks hermetiske tomater og 1 boks med bønner. Du kan også ha i stekt løk og paprika i terninger og rester av tacotilbehøret. Tilsett vann og eventuelt en buljongterning hvis du vil lage suppe.

 

La det småkoke til det tykner og server med rømme, salsa og revet ost.

 

->> Se flere gode taco tips og oppskrifter her 😋 

 

 

Redaksjonen 05. aug 2020