Det er ingen tvil om at vi nordmenn elsker taco. Prøv en variasjon - tenn på grillen og by på sommerfest med taco på menyen. Her er oppskriften du trenger.
Lett å lage

Prøv taco på grillen

Det er ingen tvil om at vi nordmenn elsker taco. Prøv en variasjon - tenn på grillen og by på sommerfest med taco på menyen. Her er oppskriften du trenger.

Klart det blir taco selv om grillsesongen er i gang! Hvorfor ikke ta med deg hele tacomiddagen ut? Tortillalefser kan serveres med ulikt tilbehør, og både lefser og skjell kan spises direkte fra hånden når man er samlet rundt grillen.  

 

Oppskrift taco på grillen

Start med å varme opp grillen i god tid. Gjør deg deretter klar til å steke biffkjøtt og grønnsaks-spyd. Pass på at maten ikke blir for brent for stekingen går veldig fort på en grill som er godt i gang.

 

Til fire grønnsaksspyd trenger du:

  • 2 stk maiskolber

  • 1 grønn paprika

  • 1 rød paprika

  • 1 løk

  • ½ ts salt

  • ½ ts pepper

 

I grillsesongen kan du grille grønnsakene til tacoen på grillen


 

Slik gjør du:

 

Del grønnsakene i biter og tre dem på spyd. Pensle alle grønnsakene med litt olje, og krydre med salt og pepper. Grill så grønnsakene på grillen.

 

Grillet taco-biffkjøtt

Til 4 personer trenger du ca. 500 gram biffkjøtt, gjerne entrecote.

 

Legg kjøttet i romtemperatur i ca. 15 min før steking. Krydre med tacokrydder og stek biffen på grillen. Grill den kjapt på høy varme i 2-3 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelse på biffen. Hvis du kjenner at det er litt motstand i kjøttet når du trykker med fingeren, er den medium.

 

La gjerne biffen hvile i 5-10 min, og skjær den deretter i strimler.

 

Bruk gjerne entrecote når kjøttet skal brukes til taco

 

 

Grillet hvertetortilla

Grill lefsene på hver side. Når lefsen blåser seg opp, snur du den og griller litt til på den andre siden. Gjør det samme med tacoskjellene.

 

Varme tacolefsene på grillen. Pass på at det er svak nok varme.

 

 

Tortillalefser og skjell kan serveres med ulikt tilbehør, og gjerne som fingermat når man er samlet rundt grillen. Server med biff, grønnsaker, guacamole og salsa på toppen.

 

 

Det tar ikke lenger tid, og er en ny vri på den vanlige tacomiddagen.

 

 

Kristine Moen Lippard 27. jun 2017