Det er ingen tvil om at vi nordmenn elsker taco. Prøv en variasjon - tenn på grillen og by på sommerfest med taco på menyen. Her er oppskriften du trenger.
Lett å lage

Prøv taco på grillen

Vi kan vel ikke droppe tacoen selv om grillsesongen er i gang? Tenn på grillen og by på sommerfest med taco på menyen. Her er oppskriften du trenger.

Taco er faktisk perfekt for grilling. Tortillalefser og skjell kan spises rett fra hånden, og de kan serveres med ulikt tilbehør. Praktisk, enkelt og kjempegodt!

 

 

Oppskrift taco på grillen

Start med å varme opp grillen i god tid. Klargjør deretter biffkjøtt og grønnsaks-spyd for steking.

 

Til fire grønnsaksspyd trenger du:

  • 2 stk maiskolber

  • 1 grønn paprika

  • 1 rød paprika

  • 1 løk

  • ½ ts salt

  • ½ ts pepper

 

I grillsesongen kan du grille grønnsakene til tacoen på grillen


 

Slik gjør du:

 

Del grønnsakene i biter og tre dem på spyd. Pensle alle grønnsakene med litt olje, og krydre med salt og pepper. Grill så grønnsakene på grillen.

 

Grillet taco-biffkjøtt

Til 4 personer trenger du ca. 500 gram biffkjøtt, gjerne entrecôte.

 

Legg kjøttet i romtemperatur i ca. 15 min før steking. Krydre med tacokrydder og stek biffen på grillen. Grill den kjapt på høy varme i 2-3 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelse på biffen. Hvis du kjenner at det er litt motstand i kjøttet når du trykker med fingeren, er den medium.

 

La gjerne biffen hvile i 5-10 min, og skjær den deretter i strimler.

 

Bruk gjerne entrecote når kjøttet skal brukes til taco

 

 

Grillet hvertetortilla

Grill lefsene på hver side. Når lefsen blåser seg opp, snur du den og griller litt til på den andre siden. Gjør det samme med tacoskjellene.

 

Varme tacolefsene på grillen. Pass på at det er svak nok varme.

 

 

Tortillalefser og skjell kan serveres med ulikt tilbehør, og gjerne som fingermat når man er samlet rundt grillen. Server med biff, grønnsaker, guacamole og salsa på toppen.

 

 

Det tar ikke lenger tid, og er en ny vri på den vanlige tacomiddagen.

 

 

Kristine Moen Lippard 27. jun 2017