Tilbehøret er halve moroa! Her er 5 spennende til tilbehør til pølse – hva med tacopølse, gresk pølse eller ekstra digg potetsalat?
Lett å lage

Dette er tilbehøret pølsene fortjener

Visst elsker vi pølser, men hva med å gi dem en ekstra piff? Her er 5 tips til enkelt tilbehør pølsene fortjener.

Pølser er alltid populært! For ikke å snakke om allsidig – pølser funker både som hverdagsmiddag, til fest, til grillkveld, dugnad eller på tur i skogen.  

 

Det fins mange typer pølser med spennende smaker, men det fins jammen mye godt tilbehør til pølser også. Det er lett å dra fram de gode, gamle ketchup- og sennepflaskene – ikke noe galt i det! Men med enkle grep kan du trylle frem litt mer spennende alternativer.

 

 

1. Potetsalat - klassisk tilbehør til pølser

Potetsalat hører liksom med til pølser, men du kan lett gjøre noe ekstra ut av den!

 

Vil du lage potetsalaten selv, trenger du (til 4 personer):

6 store poteter
4 vårløk, i biter
1/2 løk, finhakket
2 ss sylteagurk, finhakket
1 ss lake av sylteagurk
1 boks lettrømme (evt. crème fraîche)
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Kok potetene møre og del i biter. Bland sammen de andre ingrediensene til en dressing, bland i potetene og sett det kaldt en stund. Så enkelt er det å lage en god klassisk potetsalat!

 

Tilbehøret er halve moroa! Her er 5 spennende til tilbehør til pølse – hva med tacopølse, gresk pølse eller ekstra digg potetsalat?

Men så skal vi pimpe den opp litt. Og det gjelder selvsagt om du har ferdigkjøpt potetsalat også! Finn gjerne et tema.

 

Skal dere grille? Da kan du tilsette litt grillkrydder eller chiliketchup.

 

For tex mex-elsker kan du for eksempel tilsette mais, paprikakrydder, lime eller litt krydder fra en tacopakke fra forrige fredag. 

 

En smak av India får du ved å tilsette karri, chili, gurkemeie og eple. 

 

TIPS! Har du rester etter kokt potet fra gårsdagens middag, bruker du disse til å gjøre den ferdigkjøpte potetsalaten fyldigere og bedre. 

 

 

2. Deilig baconpølse

Stort enklere blir det ikke å lage en knasende god luksuspølse. Surr et stykke bacon rundt hver pølse, stek i ovnen på 200 ˚C i ca. 15 minutter, eller legg på grillen. Ferdig! Dryss gjerne litt hakket vårløk eller grønn paprika over, for fin, frisk effekt. 

 

3. Pølse med tacovri

Tilbehøret er halve moroa! Her er 5 spennende til tilbehør til pølse – hva med tacopølse, gresk pølse eller ekstra digg potetsalat?

Om du har rester etter tacomiddagen, eller bare vil lage pølser med tacovri – er mulighetene mange. 

 

Mild, frisk guacamole på pølsa kan fort bli barnas favoritt! Bønnestuing eller kjøttdeigmiks med tacokrydder, toppet med jalapenos som smakskontrast er knallgodt! Eller strø litt ost over og varm i ovnen, så blir den ostegratinert. Nam!

 

Du kan også kjøre en sunnere variant med mais, løk, jalapenos, og kanskje litt tacosaus på. Ny fredagsfavoritt?

 

 

4. Frisk agurksalat

For deg som vil ha noe litt sunnere og friskere tilbehør, er agurksalaten perfekt. Enkel å lage er den også:

 

Du trenger:
2 agurker
3 ss bladpersille, hakket
2 hvitløksbåter, hakket
1 grønn chili, hakket
1 lime, saften
2 ss ristede sesamfrø
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss olivenolje


Skjær agurkene i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Skjær dem i tynne strimler på langs, så i små terninger. Bland med resten av ingrediensene, og sett kaldt til servering. Friskt og godt!

 

5. Gresk pølse

Tilbehøret er halve moroa! Her er 5 spennende til tilbehør til pølse – hva med tacopølse, gresk pølse eller ekstra digg potetsalat?

La deg inspirere av Middelhavet og lag en pølse med inspirasjon fra gresk salat. Agurk, tomat, salatblader, rødløk, oliven, og selvsagt masse deilig fetaost! Ta det du liker best – når det er din pølse, er alt lov!

 

Kilder: matprat.no, klikk.no

Birgit Schmidiger 15. mar 2018