Tilbehøret som løfter tacoen

Ja, vi elsker taco! Og vi blir aldri lei. Likevel går det an å spice den opp litte grann og variere tilbehøret bare sånn for å være litt gærne. Det kan jo være at du oppdager en ny favoritt.

Hjemmelaget salsa

Salsa på glass er så lettvint, men det er ikke vanskelig å lage sin egen salsa heller. Tomatsalsa er frisk og godt, mens mangosalsa tilfører det litt asiatiske og fruktige som er veldig deilig til krydret taco – og ikke minst til laks.

Hakk noen modne tomater og la litt av væsken renne av i en sil. Rør tomatterningene med finhakket rødløk, hvitløk, chili og frisk koriander. Press litt limesaft over og smak til med salt og eventuelt litt sukker. Noen liker også å røre inn litt god olivenolje.

Eller velg en moden mango og skjær fruktkjøttet i små terninger. Rør dem sammen med de samme ingrediensene som til tomatsalsaen. Du kan også røre inn agurk i små terninger, eller bytte ut mangoen med fersk ananas.

210303-u06-prix-bannere-1200x800-2.jpg

 

Mais på ny måte

 

Du kommer nesten ikke unna mais på tacoen, men i stedet for mais fra boks kan du skjære av kornene på en grillet maiskolbe.

 

I USA er det mange som sverger til kremet mais på tacoen. Hell laken av to små bokser mais og bland det med cirka 3 dl fløte – gjerne matfløte – i en kjele. La det småkoke i 15 minutter under lokk. Krydre med salt og pepper og kjør det glatt med stavmikser.

 

  

Bytt ut rømmen

 

– med tzatziki! Det er frisk og godt, og særlig hvis du lager en litt hot taco med mye chili i.

 

Bruk gresk yoghurt eller vanlig yoghurt som du lar renne av i et kaffefilter sånn at den blir litt tykkere. Riv en agurk og klem ut så mye væske du klarer. Rør agurken med yoghurt, finhakket hvitløk, hakket mynte, salt og pepper. Litt god olivenolje gjør den litt rundere på smak.

 

->> Se flere gode taco-tips og oppskrifter her 😋 

 

 

Redaksjonen 05. aug 2020