Har du lomper i hus, har du nesten uendelig med muligheter til hva kan lage. De er sunne, gode, billige og allsidige. Dette er 3 av våre lompefavoritter!
Lett å lage

3 deilige retter du kan lage med lomper

Har du en pakke med lomper i skapet, har du nesten uendelige muligheter til både snacks og middag. Genialt når du vil ha noe raskt, godt og sunt.

Lomper er et typisk norsk bakverk, laget hovedsakelig av poteter. De er gode og myke i konsistensen, og inneholder få kalorier. De er derfor et perfekt alternativ til for eksempel brød, om du vil kutte ned på kalorier i et måltid hvor du ellers ville brukt annet bakverk.

Konsistensen og den runde formen gjør lompene svært allsidige. Ypperlig til mat som skal lages lagvis, eller rulles inn som en lefse. Mulighetene er mange, og de egner seg like godt som middagsmat, til lunsj eller som snacks. At lomper er blitt trendy, er derfor ikke så rart. 

 

Vi har plukket ut tre lompevarianter som viser lompenes allsidighet. Den ene er perfekt til lunsj eller som mellommåltid, den andre er en sunnere tvist på en meksikansk klassiker, og den siste er et supert og sunt alternativ til potetgull.

Har du lomper i hus, har du nesten uendelig med muligheter til hva kan lage. De er sunne, gode, billige og allsidige. Dette er 3 av våre lompefavoritter!

Lompewrap med røkelaks

Denne retten er perfekt enten du skal lage tapas, trenger et sunt mellommåltid, eller vil lage en spennende lunsj. Å lage den tar heller ikke mer enn 5 minutter. Den rike avokadosmaken går utmerket sammen med frisk salat og røkelak. du kommer til å glede deg til hver eneste bit!

Dette trenger du:

Lomper (bruk gjerne en stor type)

Avokado

Salatblanding

Naturell kremost

Røkelaks 

Har du lomper i hus, har du nesten uendelig med muligheter til hva kan lage. De er sunne, gode, billige og allsidige. Dette er 3 av våre lompefavoritter!

Slik gjør du:

Start med å smøre kremosten på en lompe, og legg på salat. Legg deretter røkelaks og avokadoskiver i en stripe langs midten av lompa. Husk å ikke overfylle den!

Til slutt ruller du lompa tett sammen, slik at rullen blir kompakt, og dermed enklere å dele opp. Del gjerne rullen i to eller flere biter, avhengig av hvordan du vil servere dem. Jo flere biter du lager, jo enklere blir de å spise.

 

Lompequesadilla

Dette er en litt sunnere variant av den meksikanske klassikeren quesadilla. Vi har gjort en liten tvist, og bruker italienske smaker, som står perfekt til de norske lompene. 

Til 4 quesadillas: 

8 lomper

1 glass med pesto

0,7 dl revet mozzarella

1,5 kyllingfilet

Olje eller smør

Har du lomper i hus, har du nesten uendelig med muligheter til hva kan lage. De er sunne, gode, billige og allsidige. Dette er 3 av våre lompefavoritter!

 

Slik gjør du:

Start med å steke kyllingfilet i en stekepanne med litt olje eller smør. Stek et par minutter på hver side, til kyllingen har fått en fin og gyllen stekeskorpe.

Deretter ettersteker du kyllingen i ovnen på 200 grader i 13 - 15 minutter. La kyllingen hvile slik at kjøttsaften får satt seg, og del opp i strimler. 

Smøre et lag pesto på lompene, og fordel strimler av kylling og mozzarella på fire av lompene, og topp med en lompe.  Stekes i et par minutter på hver side i en tørr panne på medium varme, til de har fått en gyllen skorpe.

 

Server gjerne med tomatsalsa eller annen dipp.

 

Chips av lomper

Har du lyst på en litt sunnere snacks til helgekosen, eller snacks du også kan kose deg med i hverdagen, er dette et supert alternativ. I tillegg er det lett og raskt å lage, og krever kun 3 ingredienser!

Dette trenger du:

5 lomper

Rapsolje

Maldonsalt

Har du lomper i hus, har du nesten uendelig med muligheter til hva kan lage. De er sunne, gode, billige og allsidige. Dette er 3 av våre lompefavoritter!

 

Slik gjør du:

Del lompene i 6 strimler, pensle med rapsolje, og fordel strimlene på et stekebrett med bakepapir. Strø deretter over litt maldonsalt og eventuelt annet krydder du måtte like. 

Stek så strimlene i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 6-8 minutter, til de er sprø og gylne. Snu chipsen etter halve steketiden, slik at de får en jevn konsistens.

Server gjerne med guacamole eller annen dipp.

Kristine Moen Lippard 23. mar 2018