Nice cream bananis sunn snacks i bolle

3 tips til sunn snacks når søtsuget kommer

Søtsug kan være intense greier, men når kroppen roper etter sukker i hverdagen kan det være lurt å velge noe sunt å kose seg med.

Det kribler i kroppen og konsentrasjonen er ikke-eksisterende. Du kikker kanskje i kjøleskapet eller kjøkkenskapene fem ganger på rad. Kroppen roper etter snacks, og du føler deg desperat. Om det er noen trøst, så er du ikke alene om å ha det slik.

Noen kan ikke ha sjokolade, kjeks, is eller smågodt i huset uten at det forsvinner på mystisk vis med en gang. Andre er så heldige at de nesten aldri opplever cravings etter noe søtt.

 

Fysen eller bare sulten?

Vanlig sultfølelse skyldes hormoner som forteller hjernen at vi har for lite energi. Opplever du søtsug rett etter lunsj, middag eller på kvelden er det ikke sikkert at du er sulten. Vi har nemlig hormoner som kan stimulere appetitten vår selv om vi er mette. I følge LHL kalles dette hedonistisk sult og her knyttet til nytelse. Vi liker rett og slett å kose oss, og det må selvsagt være lov. Men i hverdagen ønsker vi oss kanskje et sunnere alternativ når vi er fysne på noe søtt.

 

 

Planlegg søtsuget - lag noe raskt og enkelt 

Skal vi være helt ærlige med oss selv så vet vi at det akutte søtsuget kommer til å komme. Derfor er det lurt å være forberedt, slik at du slipper å snoke i kjøkkenskapene og ende opp med å spise hva som helst.

 

Smågodt og sjokolade demper søtsuget, men blodsukkeret blir ustabilt og selv om du får rask energi, så varer den ikke lenge og du kan fort føle deg slapp. Spiser du derimot langsomme karbohydrater holder blodsukkeret og energinivået seg stabilt. Det kan høres kjedelig ut når man skal kose seg, men det trenger det ikke være. Her kommer enkle og raske oppskrifter:

 

 

Slik lager du nice cream

Nice cream eller bananis er rett og slett is som er snill mot deg. Den er sunn, dødsdigg og veldig lett å lage. Lager du nice cream kan du spise is hver dag!

 

Nice cream bananis i bolle sunn snacks

Dette trenger du:

 

1 moden, frossen banan i biter
1 ts flytende honning (om du vil ha den søtere)

 

Slik gjør du:

 

1. Ha den frosne bananen og honning i en bakebolle. Miks med stavmikser til du får en kremet konsistens. Du kan bruke foodprosessor eller blender om du ikke har stavmikser.

2. Spis den som den er eller topp den med nøtter eller frisk frukt.

 

 

 

 

Slik lager du eplechips

Eplechips er chipsen du har ventet på. Den demper både søtsuget og cravingsen etter sprø chips - i en og samme bit! Disse blir fort en favoritt blant hele familien, så det kan være lurt å lage mye på en gang.

 

Eplechips sunn snacks

Dette trenger du:

 

2 epler
1 ts kanel

 

Slik gjør du:

 

1. Skyll eplene, fjern kjernen med frø, og skjær i tynne skiver på 1-2 mm.
2. Kle et stekebrett med bakepapir. Fordel epleskivene utover og strø over litt kanel.
3. Tørk eplebitene på over-og undervarme i ca. 1,5 time på 100 grader. Har ovnen din varmluftsfunksjon bør du bruke denne – da blir eplene ekstra sprø.
4. Snu epleskivene halvveis i steketiden og pass på at de ikke blir brent underveis. La de avkjøle seg på rist, og nyt sprø og deilige eplechips!

 

 

Slik lager du avokado-sjokolademousse

Roper kroppen din etter sjokolade bør du lage denne himmelske avokadomoussen. Den smaker som sjokolademousse, men er supersunn.

 

Avokado sjokomademousse sunn snacks i glass

Dette trenger du:

 

1 avokado
2 ts kakaopulver
2 ts flytende honning (eller 4 dadler i biter)

 

Slik gjør du:

 

1. Skrell og del avokadoen i mindre biter, fjern steinen.
2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser til å mikse det sammen til en luftig mousse.
3. Hell i en skål og nyt!

 

 

 

Martine Gulbrandsen 13. sep 2018