Sjekk hvordan du lager amerikanske pannekaker og  hva som smaker ekstra godt til. Små, tykke og uimotståelig gode! Oppskrift på amerikanske pannekaker.
Lett å lage

Verdens beste pannekaker med verdens beste tilbehør

Små, tykke og uimotståelig gode! Sjekk hvordan du lager amerikanske pannekaker og hva som smaker ekstra godt til.

Pannekaker er noe alle elsker, store og små. 

 

De kan spises til frokost, middag, kveldsmat eller som helgekos. De kan lages med bacon, ost og sopp, eller som dessert med sjokolade, honning eller syltetøy og frukt. 

 

I alle verdens hjørner finnes ulike typer pannekaker. Den tradisjonelle norske varianten er tynn og stor. Den amerikanske varianten er liten og tykk, vanligvis ca 10-12 cm i størrelse.

 

Sjekk hvordan du lager amerikanske pannekaker og  hva som smaker ekstra godt til. Små, tykke og uimotståelig gode! Oppskrift på amerikanske pannekaker.

 

Ekstra godt tilbehør

 

Amerikanske pannekaker er skikkelig snadder! Du kan ha på alt mulig, her er noen forslag:

  • Honning, sitronsaft og kanel
  • Lønnesirup og bær
  • Syltetøy og rømme
  • Bananbiter eller annen frukt
  • Nugatti eller peanøttsmør
  • Bær og kesam
  • Is og sjokoladesaus

Ved servering kan du lage et høyt pannekaketårn. Sett frem skåler med forskjellig tilbehør, så kan alle lage sin egen favoritt. Har du prøvd peanøttsmør, syltetøy og banan? Overraskende godt! 

Amerikanske pannekaker skal være luftige, små og tykke. Som de fleste pannekaker smaker de best nylaget.

 

Sjekk hvordan du lager amerikanske pannekaker og  hva som smaker ekstra godt til. Små, tykke og uimotståelig gode! Oppskrift på amerikanske pannekaker.

 

Slik lager du amerikanske pannekaker 

 

Til ca 5 personer trenger du:

  • 3,5 dl kulturmelk
  • 50 g smør
  • 3 egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 4 ss sukker
  • 1/2 ts salt
Sjekk hvordan du lager amerikanske pannekaker og  hva som smaker ekstra godt til. Små, tykke og uimotståelig gode! Oppskrift på amerikanske pannekaker.

Bland sammen 5 dl hvetemel med 1 ts natron, 4 ss sukker og 1/2 ts salt. Skill 3 eggehviter fra plommene og stivpisk eggehvitene. 

 

Smelt 50 g smør. Visp smeltet smør sammen med 3,5 dl kulturmelk og de tre eggeplommene i en bolle. Bland dette med melblandingen. Tilsett de stivpiskede eggehvitene. Rør godt, røren skal være tykk.

 

La røren svelle i ca 20 minutter før du steker pannekakene på medium varme med litt smør og olje. Stek på den ene siden til det danner seg bobler, så snu. Stek til de er gylne.

 

Visste du at det finnes en egen internasjonal pannekakedag? Den er 9. februar hvert år. 

 

 

 

 

Kristine Moen Lippard 25. mar 2017