Én deig, fire brød-varianter. Av en ferdig brødmiks kan du bake mye gull. Sjekk hvor mye morsomt du kan lage i tillegg til brød og rundstykker.
Lett å lage

Ny vri på brødmiksen

Sjekk så mye morsomt du kan lage av en pose ferdig brødmiks!

Med en pose brødmiks er det enkelt å få til et godt resultat når du baker. Men du må jo ikke lage brød eller rundstykker av deigen. Prøv deg frem med ulike former, eller bruk denne guiden.  

 

Det eneste du trenger å tilsette brødmiksen er gjær, vann og olje. Det finnes mange ulike melmikser. Velg den grovheten og meltypen du ønsker. 

 

Dette kan du lage

  • Blomsterbrød
  • Rundstykker
  • Horn
  • Brød

 

Én deig, fire brød-varianter. Av en ferdig brødmiks kan du bake mye gull. Sjekk hvor mye morsomt du kan lage i tillegg til brød og rundstykker.

 

4 generelle baketips 

  • Bak ut deigen og hev deigen etter anvisning på brødmikspakken.

  • Stek på 220 grader over- og undervarme. Baksten har ulik steketid, les mer under hver type bakst. Et brød trenger lenger steketid enn rundstykker.

  • Rett før steking bør baksten pensles med sammenvispet egg. Dryss på havregryn, valmuefrø eller sesamfrø.

  • Bruk god tid på elting av deigen. Gjerne cirka ti minutter i kjøkkenmaskinen,  og mer tid om du elter for hånd. Dette er viktig for å aktivere gluten slik at deigen blir elastisk og lett å jobbe med.

 

Én deig, fire brød-varianter. Av en ferdig brødmiks kan du bake mye gull. Sjekk hvor mye morsomt du kan lage i tillegg til brød og rundstykker.

 

Morsomt blomsterbrød

Blomsterbrødet er dekorativt og fint å legge på bordet. Alle river av sitt eget rundstykke.

 

Trill ut rundstykker når deigen er ferdig hevet, og legg dem i en smurt springform (ca 20-24 cm), 1 i midten og 6 i ring rundt. Velg den størrelsen på springformen du ønsker. Er det en stor form, lager du større rundstykker. Etterhev i ca 40-60 minutter. Stekes i en forvarmet ovn på 220 grader i 20-25 minutter, i midten av ovnen.

 

Én deig, fire brød-varianter. Av en ferdig brødmiks kan du bake mye gull. Sjekk hvor mye morsomt du kan lage i tillegg til brød og rundstykker.

 

Lekre horn

Del deigen i to emner når den er ferdig hevet. Kjevle ut til to runde pizzadeiger, del hver runding med pizzahjul eller kniv i åtte trekanter. Pensle sammenvispet egg eller vann på den lengste enden av trekantene og på tuppen/spissen i motsatt hjørne, og rull trekantene sammen fra den lange enden. Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Etterhev i 40 minutter. Stekes i en forvarmet ovn på 220 grader i 10-15 minutter.

 

Hvis ønskelig kan hornene fylles med ost og/ eller skinke. Legg fyllet på den lengste enden før de rulles sammen. Ikke legg på for mye fyll, da kan det bli vanskelig å rulle sammen. 

 

Én deig, fire brød-varianter. Av en ferdig brødmiks kan du bake mye gull. Sjekk hvor mye morsomt du kan lage i tillegg til brød og rundstykker.

 

Fine rundstykker

Del deigen i ca 16 emner den er ferdig hevet. Trill dem runde og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev i 40 minutter. Stekes i en forvarmet ovn på 220 grader i ca 15 minutter.

 

Deilig brød 

Del deigen i to emner når den er ferdig hevet. Form til to brød, og legg dem i smurte brødformer. Lag eventuelt striper på skrå på toppen av brødet med en kniv rett etter at de er bakt ut, kun for syns skyld. Etterhev i 40 minutter. Stekes på nederste rille i en forvarmet ovn på 220 grader i 35-45 minutter.

 

God baking!

Kristine Sæther Moen, favorittoppskrifter.no 25. okt 2016