Coops vegetarserie Vegetardag gjør det lett å velge kjøttfritt. Prøv vår rødbetburger eller vegetarpølser. Godt for deg - godt for miljøet!
Lett å lage

Ta deg en vegetardag!

Vegetarmat er både bra for helsen og miljøet. Derfor vil vi i Coop Prix gjøre det enklere for deg som vil ha gode alternativer til kjøtt og fisk.

Kjøttfrie dager blir stadig vanligere, og i Norge sier én av fire at de vil kutte ned på kjøtt. Både offentlig og privat sektor har det de siste årene blitt mer vanlig praksis å ha en kjøttfri dag i kantina.
 

Enten du vil ha én vegetardag i uka, eller generelt kutte ned på måltider med kjøtt og fisk, er det viktig å ha gode alternativer. Derfor får du alltid smakfulle vegetardag-produkter hos Coop Prix.

Vegetardagserien

Coops vegetarserie Vegetardag gjør det lett å velge kjøttfritt. Prøv vår rødbetburger eller vegetarpølser. Godt for deg - godt for miljøet!


For litt over et halvt år siden lanserte Coop en ny serie med vegetarprodukter, kalt Vegetardag. Det var tydelig at det var et hull i markedet når det kom til lettvint vegetarmat, og det hadde vi lyst til å gjøre noe med.

Vegetardag-produktene er basert på erteprotein og har en konsistens som minner om kjøtt. De er ferdig til bruk, og kan nytes både kalde og varme i mange ulike retter.

 

Vi bruker ikke soyabønner i produktene, da dette dyrkes i flere av verdens mest sårbare økosystemer, deriblant regnskogen. I tillegg er alle produktene fri for farge- og tilsetningsstoffer.


 

Vegetarpølse og vegetarburger med rødbet

Coops vegetarserie Vegetardag gjør det lett å velge kjøttfritt. Prøv vår rødbetburger eller vegetarpølser. Godt for deg - godt for miljøet!


Fast i vårt sortiment ligger vegetarpølser og vegetarburger med rødbet. Dette er to velsmakende og sunne vegetaralternativer som vil gjøre din vegetardag lettere og bedre.

 

Rødbetburgeren inneholder blant annet rødbeter (74%), havregryn, honning, karvefrø og løk.

 

Burgeren er en god kilde til protein og kostfiber og et smakfullt alternativ til kjøtt. Smaken er akkurat nok krydret til å være spennende, samtidig som du vil kunne spise den uten at den blir for sterk.

Vegetarpølsene er basert på eggeprotein, og minner til forveksling mye om vanlige pølser. Sammen med deilig tilbehør vil disse bli en favoritt blant både små og store.

 

Bra både for deg og miljøet

Å spise mer vegetarmat har flere helsefordeler. Forskning viser blant annet at det kan gi oss lavere risiko for diabetes type 2, som dessverre blir mer og mer utbredt i Norge. I tillegg er de aller fleste grønnsaker stappfulle av viktige næringsstoffer, som mange ikke får i seg nok av.
 

Vegetarmat fører i tillegg til mindre utslipp av drivhusgasser enn mange andre typer mat. Om man tar til betraktning at befolkningen i verden øker med omtrent 80 millioner mennesker hvert år, kommer dette bare til å bli viktigere. Minst én vegetardag i uka er derfor en god idé både for deg selv – og kanskje spesielt for miljøet.

Kilder: www.diabetes.no www.forskning.no

Redaksjonen 05. mar 2018