Dressing på 1,2,3. Å lage sin egen dressing er slettes ikke vanskelig. Til denne dressingen trenger du bare tre ingredienser - og en tom flaske.

Lag dressing med denne

En gammel brusflaske fungerer utmerket når du skal kokkelere dressing på kjøkkenet.

Synes du det høres avansert ut å lage din egen dressing? Slapp av. Til denne oppskriften trenger du bare tre ingredienser, og den er lett å blande hjemme på kjøkkenet. Og best av alt – den er like god til salater som til grønnsaker, fisk og skalldyr.

 

Unngå klin

 Synes du det blir mye klin på kjøkkenet? Finn frem en tom brusflaske og bland direkte i den da vel. Brusflasken er genial både for blanding og oppbevaring. Putt ingrediensene i flasken, og rist i vei. Og når den er ferdig, kan den enkelt oppbevares i i kjøleskapet eller tas med i piknikkurven neste gang du skal på stranda.

Husk bare at tuten på brusflaska er smal. Derfor kan det være lurt å ha en trakt lett tilgjengelig.

 

 

 

Til en sitrondressing trenger du:

 • 2 sitroner
 • 3 dl olivenolje
 • Salt og pepper etter smak

 NB! Er sitronene veldig nye og grønne i skallet, kan de være litt sure. Ha derfor litt sukker i bakhånd som du kan smake til med. 

 

Det er ikke mange ingredienser som skal til for å få til denne dressingen.

 

Slik gjør du:

 1. Vask sitronene godt og finriv skall av den ene sitronen med et rivjern.

 2. Del sitronene og press saften ut med en juciepresse. Har du ikke en presse, bruke en gaffel, og press saften ned i en bolle. Sett en sikt imellom slik at du ikke får med fruktkjøtt og steiner.

  Skvis sitronene så du får ut all saften 3.  Mål opp olivenoljen og ha over i flasken sammen med sitronsaften og det finrevede skallet.

 4.  Skru korken godt igjen, og rist kraftig.

 5. Smak til med pepper og salt, og eventuelt litt sukker.

 6. Skru korken på, og rist kraftig på nytt. Jo mer du rister, jo tykkere blir dressingen.

 

 

Til slutt:


Husk at du må vaske og skylle flasken godt før bruk. Skru korken godt på når du er ferdig.  Blir flasken stående noen dager, vil dressingen falle litt sammen. Da rister du bare godt før bruk, så er den like god som ny. Den vil holde seg ca en uke i kjøleskap. 

 

Husk å riste godt til slutt.

Redaksjonen 26. jun 2017