Lag de deiligste boller med en hjertevri til både morsdag og valentinsdagen. Fastelaven er også rundt hjørnet, så nå er det boller som gjelder!

Nå blir det andre boller!

Lag de deiligste hjerteboller med en vri til både morsdag og valentinsdagen. Fastelaven er også rett rundt hjørnet.

Det er alltid koselig å servere nybakte boller. Så hva med å overraske med nybakte boller til morsdagen?

 

Det er en fin gave som mor blir glad for. Eller så kan du gi boller til noen du er glad i på valentinsdagen.

 

Her kommer en enkel forklaring på hvordan du lager fastelavensboller, hjertekanelboller og hjerteskolebrød ut fra en og samme deig. Du kan enten bruke din egen oppskrift eller rett og slett bruk en ferdig bollemiks. 

 

Bak ut og stek bakverkene etter anvisning på bollemiks pakken. Les mer for forklaring hvordan du gjør bollene om til de søteste hjertebollene.

 

Tips: Ved utbakingen er perfekt mengde for fine og store boller ca. 100 gram. Før steking bør du pensle bollene med vispet egg - de får da en gylden og fin farge.

 

Fastelavnsboller  

Opprinnelig markerer fastelaven starten på fasten, men i nyere tid er fastelaven kanskje mer forbundet med hygge og boller. For det er jo sånn at ekte fastelavenskos for oss nordmenn er nystekte boller med vaniljekrem. 

 

Denne oppskriften er like enkel som den er god, og om du ikke lager fastelavnsboller av all deigen har du noen nydelige forslag til andre boller videre i saken.

 

Søte kanel-hjerteboller

Skal du lage kanel-hjerteboller lager du deigen etter oppskriften på posen.

 

  1. Når bolledeigen er ferdig hevet i bakebollen, kjevler du deigen til en stor leiv på ca 40x30 cm.

  2. Pensle leiven med 50 g smeltet smør som er blandet med 3 ss kanel og 2 ss sukker.

  3. Rull deigen fra den ene enden og stopp når du kommer til midten. Rull deretter den andre enden også til midten, til de to rullene ligger tett inntil hverandre. Nå er den klar til å deles i emner.

  4. Skjær ca. 3 cm tykke emner.

  5. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i ca. 30 min før de stekes. 

Lag de deiligste boller med en hjertevri til både morsdag og valentinsdagen. Fastelaven er også rundt hjørnet, så nå er det boller som gjelder!

Skolebollehjerter

Lag bolledeig etter oppskriften på pakken eller fra din egen oppskrift..

 

Ved utbaking av deigen:

 

  1. Del deigen i emner som om du skal lage boller, men form bollene til hjerter. 

  2. Tips: Bruk en stor hjertepepperkakeform og klem deigen oppi formen. Ta bort formen og klem hjertebollen litt flatere.

  3. Når bollehjertene har etterhevet i 30 minutter lager du små fordypninger i hver eneste en med fingrene. Fyll fordypningene med vaniljekrem.

  4. Stek etter anvisning på pakken.

  5. Etter stekning, når hjerteskolebollene er godt avkjølt: Bland sammen melis og vann eller melk. Legg et lite lag rundt den gule vaniljekremen og dypp skolebollene i kokos. Du kan godt legge kokosen i en dyp tallerken, om du synes det er lettere - eller bare strø den på.

 

Lag de deiligste boller med en hjertevri til både morsdag og valentinsdagen. Fastelaven er også rundt hjørnet, så nå er det boller som gjelder!

God baking til morsdag, valentinsdagen og fastelaven!

Kristine Moen Lippard 19. des 2016