Med iskrem fra butikken kan du lage de enkleste desserter i en fei. Tips og oppskrifter til kjappe desserter med iskrem.

Inviter til fest med iskrem

Iskrem til enhver anledning

Alle liker iskrem. Og nå er det mye godt å få tak i iskremdisken. Med iskrem på boks fra butikken kan du lage de enkleste desserter i en fei. Skal du ha barnebursdag eller voksenmiddag, er det nesten ingenting som er enklere å servere.

 

Her er noen ideer til hvordan du kan gjøre serveringen av iskrem mer spennende:

Iskrem servert som en fargerik ispyramide

Bruk kulejern og legg kuler av iskrem i forskjellige farger i en fargerik pyramide. Grønn pistasjis, rosa jordbæris, hvit vaniljeis og brun sjokoladeis. Pynt gjerne med bær som blåbær og bringebær, og for eksempel mynteblader, inniblant kulene, for ekstra farger.

 

Med iskrem fra butikken kan du lage de enkleste desserter i en fei. Tips og oppskrifter til kjappe desserter med iskrem

 

Iskrem-bar

La alle lage sin egen iskrem, enten i pappbegre, kjeks eller vanlige dessertskåler. Sett fram forskjellige typer is, eller gå for en tress-variant, og skåler med tilbehør: Daimkuler, knuste safarikjeks, strøssel, kakepynt, nonstop, hakkede nøtter, knuste sukkertøy.... Ulike sauser er også godt, kjøp ferdig eller lag din egen. Garantert suksess, både for barn og voksne!

 

Med iskrem fra butikken kan du lage de enkleste desserter i en fei. Tips og oppskrifter til kjappe desserter med iskrem.

 

 

Iskrem med firkløversaus

  • 1 stor plate Firkløver
  • 1 dl kremfløte

Knekk sjokoladen i biter og smelt i vannbad: Ha sjokoladen i en liten kjele oppi en større kjele med varmt vann. Varm opp vannet videre mens du rører hele tiden til sjokoladen er smeltet. Hell fløten i den smeltede sjokoladen og rør det sammen. Spis sausen mens den er varm, den er nydelig til vaniljeis …

 

 

Iskrem med karamellsaus

  • ¼ l kremfløte
  • 100 g sukker
  • 30 g smør
  • Ev. 1 ts vaniljesukker

Smelt sukkeret til en jevn masse i kjele (ikke for liten, for det kan boble opp ganske mye når det koker). Tilsett fløten litt etter litt og rør hele tiden. Når massen er blitt jevn, ha oppi smøret, også dette litt av gangen mens du rører. Til slutt kan du tilsette vaniljesukker om ønskelig.

 

(Kilder: Aperitif.no, detsoteliv.no, hobbykokken.no)

Merete Holger Storli 11. feb 2017