Grillet frukt gir nye smaker. Prøv deg på fruktspyd, salsa eller dessert neste gang du griller! Inspirasjon finner du her.

Grillet frukt gir grillmiddagen det lille ekstra!

Grillet frukt gir nye og spennende smaker som passer perfekt til salt grillmat – og det er superenkelt å lage!

Grillet frukt gir nye og spennende smaker som passer perfekt til salt grillmat – og det er superenkelt å lage!

Grillet frukt trenger ren grill

Grillet frukt smaker best fra ren grill! Smør rillene med litt nøytral matolje slik at frukten ikke setter seg fast.

 

I motsetning til de fleste grønnsaker, er frukt best på grill dersom du skreller det. Da får mangoen, avokadoen eller vannmelonen en sprø skorpe og nydelige grillmerker. Men det finnes unntak. Banan for eksempel, kan fint grilles med skallet på dersom du ønsker å bake bananen sammen med for eksempel sjokolade og nøtter.

Grillet frukt på spyd

Grillet frukt på spyd ser nydelig ut og smaker kjempegodt. I tillegg er det fort gjort å grille. Prøv for eksempel spyd med chili og lime – både enkelt og godt!

 

Dersom du har trespyd, la de ligge i vann i ca 15 minutter. Dette er viktig for å unngå at spydene tar fyr. Deretter trer du på ananas og vannmelonskiver uten skall, legg spydene i en lukket pose med limesaft og la det marinere i kjøleskapet i omtrent en halvtime.

 

Grill frukten på spydene på direkte varme i 3-4 minutter på begge sider, til frukten får grillmerker. Topp med chilikrydder og salt før du serverer.

Salsa av grillet frukt

En god salsa tilfører mye smak til grillmaten. Og dersom du griller frukten først, hever du salsaen til et nytt nivå! Mango og ananas er perfekt til dette formålet.

Grillet frukt gir nye smaker. Prøv deg på fruktspyd, salsa eller dessert neste gang du griller! Inspirasjon finner du her.

Start med å grille mango og ananas 3-4 minutter på hver side. Kutt deretter frukten i små terninger og bland med lime, krydder og løk. Ønsker du en litt søtere salsa, kan løken grilles på samme måte som frukten.

 

Dette er genialt til taco, men også et smakfull tilbehør til både indrefilet av svin og kyllingfilet.

Grillet frukt som tilbehør eller sunn dessert

På grillen karamelliseres frukten. Det gir den en fantastisk smak som kan løfte ethvert måltid. Grillet frukt fungerer supert som tilbehør, eller som en deilig, sunn dessert.

 

Vi syns grillet frukt, sjokolade og is er en veldig god kombinasjon. Vi anbefaler også en variant med grillet ananas og kanel.

Grillet frukt gir nye smaker. Prøv deg på fruktspyd, salsa eller dessert neste gang du griller! Inspirasjon finner du her.

Skjær ananas i terninger. Bland sammen brunt sukker og kanel i en bolle, og putt dette i en pose som kan forsegles. Legg så ananasterningene i posen og rist godt. Grill til slutt ananasen, helst på spyd i 4-5 minutter på hver side.

 

Tomas Torbjørnsen 03. apr 2018