Grillspyd med nypotet, squash og vårløk

Har du prøvd å tre nypoteter på spyd? Legg de på grillen med litt olje, salt og pepper, det smaker kjempegodt! Større poteter kan du dele opp til mindre båter. Prøv grillspyd med nypotet, squash og småløk, og ha de over på på et serveringsfat. Server gjerne som innslag til tapasbordet med en aioli-dip, ellers er det perfekt som enkel fingermat!

 

Ingredienser:

  • 4 store eller 12 små poteter
  • 8 vårløk eller småløk
  • 1 squash
  • 2 ss oliven olje
  • 1 Coop aïoli hvitløksmajones
  • salt og pepper etter smak
  • 4 grillspyd

 

Slik gjør du  

Grillspyd av tre må legges i vann en halvtimes tid før bruk - for å unngå at de brenner opp under grilling.

  1. Vask nypotetene godt og kok til potetene er såvidt møre.
  2. Træ potetbåter eller hele poteter på grillspyd med småløk og biter av squash.
  3. Pensle med litt olje og dryss på salt og pepper. Grill til de blir gyldne, ca 6 minutter

 

Smakstips: Sesong for norsk nypotet er midten av juni-begynnelsen av august og smaker aller best i denne perioden. Nyt den norske nypoteten når den er i sesong.

 

Serveringstips: Del grillspyd i to for å lage mindre porsjoner, server som fingermat eller siderett til grillmaten.

 

Visste du: Det som gir nypoteten den unike smaken er at den høstes før den har vokst seg helt ferdig.

 

 

Hjemmelaget aïoli:

  • 2 dl olivenolje
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 eggeplommer
  • 1/2 sitron

 

Slik gjør du:

  1. Knus hvitløk og finhakk løken.
  2. Kjør hvitløken til puré med en mikser.
  3. Tilsett eggeplommene, salt og sitronsaft.
  4. Hell i litt og litt av olivenolje og kjør til en tykk masse.
  5. Tilsett litt varmt vann slik at den ikke skiller seg.
  6. Oppbevares i tett boks i kjøleskap.

 

Kilde: apertif.no

Redaksjonen 05. aug 2020