Havrebrød er kjapt å lage, du kan fylle det med frukt og sjokolade eller annet godt. Elte- og hevefritt! Trinn-for-trinn-oppskrift på havrebrød.
Lett å lage

Havrebrød med masse digg

Søtt havrebrød til kvelds - fylt med bær, banan og sjokoladebiter. Enklere og bedre blir det ikke!

Av og til er det godt å kose seg. Hvem har ikke tilbragt kvelden med å lete etter noe godt i skuffer og skap?

 

Trikset er å lage et søtt havrebrød som du kan fylle med bær, banan, sjokoladebiter eller annet digg! En perfekt måte å bruke opp halvgammel frukt på. 

 

Havrebrød er kjapt å lage, du kan fylle det med frukt og sjokolade eller annet godt. Elte- og hevefritt! Trinn-for-trinn-oppskrift på havrebrød.

 

Ta det du har i skapet, eller fyll for eksempel brødet med blåbær og bringebær som i denne oppskriften. Her har vi også brukt banan og melkesjokolade i brødet. Bruk gjerne den sjokoladen du ønsker. 

 

Andre ting som er godt å ha i: 

 

  • Rosiner
  • Tørket frukt
  • Eplebiter
  • Granola

 

Havrebrød er kjapt å lage, du kan fylle det med frukt og sjokolade eller annet godt. Elte- og hevefritt! Trinn-for-trinn-oppskrift på havrebrød.

Elte- og hevefritt

 

Havrebrød er et kjempegodt, saftig og smakfullt brød. Brødet er raskt å lage og krever ingen elting eller heving. 

 

Spis det til kvelds mens det fortsatt er lunkent og sjokoladen deilig og smeltet. Eller hvorfor ikke overraske med noe ekstra godt til helgefrokosten? 

 

Brødet kan gjerne tas med i matpakken - eller på tur. Perfekt påfyll når energinivået er lavt. Brødet kan også fint fryses ned om du ikke får spist det opp, så har du alltid noe godt på lur.  

 

Til 1 havrebrød trenger du: 

  • 250 g mel + 1 ss 
  • 120 g sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 80 g smør
  • 2 dl melk
  • 2 stk egg
  • 150 g bær
  • 1/2 banan, i biter
  • 80 g store havregryn
  • 80 g sjokolade

Havrebrød er kjapt å lage, du kan fylle det med frukt og sjokolade eller annet godt. Elte- og hevefritt! Trinn-for-trinn-oppskrift på havrebrød.

 Slik gjør du:

  1. Mål opp og bland 250 g mel, 120 g sukker, 3 ts bakepulver og 1/2 ts salt.
  2. Smelt 80 g smør i en tykkbunnet kjele. Avkjøl smøret, bland i 2 dl melk og rør inn 2 egg som er lett pisket sammen.
  3. Ha 150 g bær og 1/2 banan i en stor bolle, bruk gjerne halvparten blåbær og bringebær. Strø 1 ss mel over bærene og bananen, bland forsiktig. Hakk sjokoladen i grove biter.
  4. Bland de tørre ingrediensene med smørblandingen, frukt og sjokolade til en tykk og klebring røre.
  5. Kle en liten brødform med bakepapir, hell røren i formen. Strø ca 1 ss havregyn over røren. Stek på 180 grader i en forvarmet ovn i 50 minutter. Avkjøl på rist.

 

Havrebrød er kjapt å lage, du kan fylle det med frukt og sjokolade eller annet godt. Elte- og hevefritt! Trinn-for-trinn-oppskrift på havrebrød.
Kristine Sæther Moen, favorittoppskrifter.no 25. mar 2017