Lag morsom halloweenmat, kjapt og enkelt. Tips og oppskrifter til slimete popkorn, heksefingre, monsterpølser og mye annen skummel halloweenmat.

Lag superskummel halloweenmat

Lag skummel eller søt mat til Halloween, eller litt av begge deler. Her er tips og ideer til skremmende god halloweenmat.

Med små og enkle grep kan halloweenfeiringen bli morsom for både store og små. Semningen skaper du med skummel mat, musikk og kostymer. Hvis du også pynter bordet, huset og inngangspartiet med halloweeneffekter blir det garantert suksess.

 

Men hvorfor ikke la halloweenfesten begynne på kjøkkenet? Morsom halloween-mat trenger ikke ta lang tid. Du kan jo for eksempel prøve deg på blodige pølsefingre?

 

Kreativ halloween-mat

Lag morsom halloweenmat, kjapt og enkelt. Tips og oppskrifter til slimete popkorn, heksefingre, monsterpølser og mye annen skummel halloweenmat.

Kreative småretter du serverer hjemme eller tar med til festen er alltid en suksess, enten det er store eller små gjester.

 

Har du prøvd slimete popkorn?

 

Alt du trenger å gjøre er å tilsette litt grønn konditorfarge i det som er ferdig poppet, og vips får du en grønn  og skummel effekt som garantert får fantasien i sving.

 

Andre morsomme tips er heksefingre, monsterpølser, klementin-gresskar, bananspøkelser, edderkoppkjeks og fylte paprika-gresskar.

 

 

 

Lag morsom halloweenmat, kjapt og enkelt. Tips og oppskrifter til slimete popkorn, heksefingre, monsterpølser og mye annen skummel halloweenmat.

Ingen Halloween uten heksefingre

Hva er vel Halloween uten hekser? Og da kan du vel også servere heksefingre?

 

Enkelt er det også.

 

Bruk snacksgulrøtter. Skjær ut en liten bit på tuppen av hver gulrot, formet som en negl.

 

Smør på litt kremost og legg på en bit skåldet mandel på hver "fingertupp".

 

Lag så en skål med dipp av dipmix og rømme, og sett heksefingrene i dipskålen.

 

 

 

  

Skumle monsterpølser

Monsterpølser er en annen enkel og effektfull rett.

Del stekte grillpølser i to opp til midten, og splitt hver del på tvers så det blir fire armer. La den øverste delen på pølsene være urørt, det skal være hodet. Sett nellikspiker i hodene som øyner. 

 

 Lag morsom halloweenmat, kjapt og enkelt. Tips og oppskrifter til slimete popkorn, heksefingre, monsterpølser og mye annen skummel halloweenmat.

Eller hva med å lage kjøttkake-zombier? Tør du spise dem?

 

 

Klementin-gresskar

Lag morsom halloweenmat, kjapt og enkelt. Tips og oppskrifter til slimete popkorn, heksefingre, monsterpølser og mye annen skummel halloweenmat.

Gresskar skal vel egentlig lages av nettopp gresskar. Men du kan jo la deg inspirere?

 

Skrell klementiner og putt i en selleribit i midten av hver klementin.

 

Du kan også ha noen uskrellede til pynt på bordet.

 

Tegn på halloweenansikter med en markeringstusj på skallet:

 

To trekanter til øyne, en trekant til nese, og en hakkete munn. 

 

 

 

 

 

 

Små bananspøkelser

Lag morsom halloweenmat, kjapt og enkelt. Tips og oppskrifter til slimete popkorn, heksefingre, monsterpølser og mye annen skummel halloweenmat.

Små bananspøkelser tar seg fint ut på bordet. Og du lager dem på noen få minutter.

 

Del bananer i to, slik at delene kan stå oppreist.

 

Bruk deretter en mokkabønnesjokolade som munn på hver banandel.

 

Del flere sjokolader i biter og bruk to biter til øyne.

 

Det gjør ikke noe om det ikke blir perfekt. For hvem har egentlig sett perfekte spøkelser?

 

 

 

Lag morsom halloweenmat, kjapt og enkelt. Tips og oppskrifter til slimete popkorn, heksefingre, monsterpølser og mye annen skummel halloweenmat.

Edderkoppkjeks

Edderkopper er en annen slager på Halloween. Og edderkopper gjør seg fint på kjeks.

 

Legg kremost i midten av runde kjeks. Del svarte oliven (uten sten) i to, legg en del i midten av hver kjeks, oppå kremosten.

 

Del flere oliven i to og så i tynne strimler. Legg 6 strimler rundt hver halve oliven som føtter på hver kjeks.

 

 

 Eller hva med å lage en edderopp-kake? Denne lager du i en fei ved hjelp av ferdig kakemiks.

 

 

Fylte paprika-gresskar

Lag morsom halloweenmat, kjapt og enkelt. Tips og oppskrifter til slimete popkorn, heksefingre, monsterpølser og mye annen skummel halloweenmat.

Gresskar kan også lages av paprika.

 

Skjær toppen av paprikaene og fjern kjernene.

 

Skjær ut trekantøyne, trekantnese og hakkete munn med en liten spiss kniv på hver paprika.

 

Kok nudler, og fyll paprikaene med dem.  La det gjerne stikke ut noe fra «gresskaret».

 

Sett på topplokket på paprikaene.

 

Hvis ønskelig kan de varmes i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Kan også fylles med kjøtt, ost, mais eller det du måtte ønske.

 

Halloween-fakta:

  • Halloween er det engelske navnet på allehelgensaften, natten før allehelgensdag eller helgemesse.
  • Ifølge engelske tradisjon feirer man halloween om kvelden den 31. oktober, dagen før 1. november, som helgemesse er lagt fast til.
    (wikipedia)
Kristine Moen Lippard 20. sep 2016