Har du ikke prøvd tidligere, er dette den beste tiden å lage coleslaw på. Coleslaw har bare 3 hovedingredienser og er superenkel å lage.

Coleslaw er perfekt tilbehør til middag

Har du ikke prøvd tidligere, er dette den beste tiden å lage coleslaw på. Salaten har bare 3 hovedingredienser og er superenkel å lage.

Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr kålsalat.

Enhver amerikaner med respekt for seg selv har minst en oppskrift på coleslaw i huset. Men også vi nordmenn elsker dette tilbehøret, og særlig om sommeren når grillmaten står på bordet.

 

3 hovedingredienser

Salat er godt, men det tar sin tid når du skal kutte alle ingrediensene. Og det er nettopp det som er det geniale med coleslaw.  Denne salaten består primært av hakket, rå kål og gulrot, blandet sammen i en dressing.

Coleslaw er perfekt tilbehør til grillmaten og passer godt til kraftige smaker som grillet kjøtt og barbequesaus. Den er også veldig god i hamburgere.

Coleslaw kan gjerne lages dagen før den skal serveres.

 

 

Oppskrift på hjemmelaget coleslaw

 

Til 4 personer trenger du:

 • 250 gram hodekål

 • 2 gulrøtter

 • 1 eple (granny smith)

 • 1 ts salt

 

Dressingen:

 • 1 dl majones

 • 1/2 dl creme fraiche

 • 2 ts sennep

 • 2-3 ss sitronsaft

 • 1 fedd hvitløk

 

Slik gjør du det:

 

Hodekål, gulrot og majones er hovedingrediensene for coleslaw

 

 

 1. Skjær opp hodekål og gulrøtter i fine strimler og ha det i et dørslag. Strø på salt og la det stå og trekke litt til kålen er blitt litt mykere.

 2. Skyll av saltet og rist av alt vannet. Bruk eventuelt en salatslynge.

 3. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett hodekål, gulrot og eple kuttet i staver og bland det forsiktig sammen. Smak til med salt og oppbevar salaten i kjøleskapet til du skal servere.

 

Tips! Coleslaw blir ofte bedre jo lenger den får stå. Det er derfor lurt å gjøre seg ferdig med denne, før du starter på grillmaten slik at den får godgjort seg litt i kjøleskapet.

Ønsker du en litt annen variant, kan du selv velge å variere blandingsforholdene slik at du for eksempel får mer gulrot enn kål. Prøv deg frem, så får du en ny variant hver gang du serverer den.

 

Coleslaw er enkelt og godt. Den kan gjerne lages dagen i forveien.

Kristine Moen Lippard 26. jun 2017