Pinnebrød er helt fantastisk på tur. Det smaker nydelig, og er en hit hos barna. Det er ikke vanskelig å lage pinnebrød, det fikser du raskt kvelden før.
Lett å lage

Pinnebrød – barnas turfavoritt

5 minutter med forberedelser er alt som skal til for at familien både får noe nytt å gjøre, og litt ekstra kos på tur i skog og mark.

Er du lei av å grille pølser på bålet? Da bør du prøve pinnebrød. Det er så enkelt at du ikke tror det er sant. Koselig er det også når familien samles med hvert sitt spyd ved bålet eller ved grillen. Når det i tillegg er godt, blir det rene kinderegget for alle småbarnsforeldre.

 

Oppskrift på pinnebrød

Du trenger:

4 dl hvetemel

½ ts salt

2 ts bakepulver

4 ss olje

1 ½ dl melk

Deigen gir 8 pinnebrød. Den inneholder ikke gjær, noe som gjør at du ikke trenger å vente på at den skal heve før du drar ut i skogen eller på stranda.


Slik gjør du det:

1)     Bland sammen alt det tørre. Deretter har du i olje og melken.

2)     Elt til deigen er fast og lett å jobbe med.

3)     Del den ferdige deigen i åtte. Da blir det enklere når du først skal grille. Legg deigbitene i en oljet plastpose, så blir det lett å ta dem ut igjen.

 

Når du skal grille

Når tiden er inne for å grille, ruller du en deigklump til en pølse. Den skal ikke være for tynn, rundt to cm i diameter. Tvinn deigpølsen rundt pinnen og stek den på glørne, ikke flammene. Det gjelder enten du griller på bål eller grill. Det er ikke noe godt med brent pinnebrød som er rått inni.

 


Jo ferskere trepinne til å steke pinnebrød med, jo bedre er det. En fin ekstra aktivitet er derfor å spikke spyd når dere har kommet til bestemmelsesstedet. Er trepinnen fersk, tar den nemlig ikke så lett fyr når du steker.


Ta barken av der brødet skal være. For ekstra godt resultat, kan du varme delen der brødet skal være over ilden, men pass på slik at det ikke blir brent. Det skal ikke være varmere enn at du skal kunne tar rundt pinnen med hånden.  

Stek i 10 minutter over kull og snu ofte rundt. Skyv brødet forsiktig av pinnen og brødet er klart til å spises.

 

Pinnebrød på grillen er nydelig både i hagen og på tur.

 

Ekstra gode pinnebrød

Har du tid og overskudd, kan sprite opp pinnebrødet med noen ekstra ingredienser. Ha noen hakkede friske urter og/eller revet ost i deigen. Til denne oppskriften er 1 dl ost passe og 2 ss spiseskjeer med for eksempel basilikum.


Vil du ha en søt variant, kan du hakke en halv plate kokesjokolade og ha i deigen.

 
Kommer familien seg ikke unna pølsene, kan pinnebrødene fint kombineres med pølsegrilling. Tvinner du deigen rundt pølsen, får du en kjempegod ny variant av turmat. Et tips er å steke pølsen litt på forhånd før du tvinner deigen rundt. Da unngår du at pølsen ikke blir godt nok stekt. 

Redaksjonen 23. jun 2017