Til hovedinnhold
brød og bakst

Pinnebrød — en allsidig og superenkel turfavoritt

5 minutter med forberedelser er alt som skal til!

Pinnebrød — en allsidig og superenkel turfavoritt

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

hvetemel

salt

bakepulver

olje

melk

Fremgangsmetode

Bland sammen alt det tørre. Deretter har du i olje og melken.
Elt til deigen er fast og lett å jobbe med.
Del den ferdige deigen i åtte. Da blir det enklere når du først skal grille.
Legg deigbitene i en oljet plastpose, så blir det lett å ta dem ut igjen.

Deigen gir 8 pinnebrød. Den inneholder ikke gjær, noe som gjør at du ikke trenger å vente på at den skal heve før du drar ut i skogen eller på stranda.

Når du skal grille

Rull deigklumpen til en pølse på rundt to cm i diameter. Tvinn deigen rundt pinnen og stek den på glørne, ikke flammene. Da får den en jevn varme, og du unngår brent pinnebrød som er rått inni.

Jo ferskere trepinne til å steke pinnebrød med, jo bedre. Spikk gjerne spyd når dere kommer til bestemmelsesstedet. Da blir det mindre å bære på, og en fersk trepinne tar ikke så lett fyr når du steker.

Ta barken av der brødet skal være. For ekstra godt resultat, kan du varme delen der brødet skal være over ilden, men ikke varmere enn at du skal kunne ta rundt pinnen med hånden.

Stek i 10 min over kull og snu ofte. Skyv brødet forsiktig av pinnen og brødet er klart til å spises.

Ekstra gode pinnebrød

Har du tid og overskudd, kan du sprite opp pinnebrødet med ekstra ingredienser. Ha noen hakkede, friske urter og/eller revet ost i deigen. Til denne oppskriften er 1 dl ost passe, og 2 ss med for eksempel basilikum.

Vil du ha en søt variant, kan du hakke en halv plate kokesjokolade og ha i deigen.

 

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆