Ostesnadder på 10 minutter!

Lyst på noe kjapt og supergodt til kvelds? Her er ostetipsene som redder deg!

Har du en ostebit, og kanskje noe brød, tortillas eller nachos? Da er det fort gjort å ha en kosekveld! Jarlsberg, Norvegia, sveitser, cheddar, brie, camembert, blåmuggost, mozzarella — alle vanlige oster kan smeltes og mikses sammen med hva du måtte ha av grønnsaker, pålegg, krydder, sennep, ketchup eller annet. Noen minutter i stekepanne eller ovn, og du kan nyte i vei.

 

Tilbehør kan være...

  • Sennep og ketchup
  • Løk
  • Pesto
  • Tomater og mais på boks
  • Krydder (f. eks. chili, oregano, basilikum)
  • Påleggskinke, kyllingpålegg, salami eller annet pålegg i skiver

Bruker du stekepanne, trenger du ikke smøre denne først, men du trenger lokk. Stek på middels varme, slik at brødet ikke blir brent. I stekeovn kan du bruke høyere varme, fra 200 til 250 grader. Stek mellom fem til ti minutter midt i ovnen. Følg med så det ikke steker for lenge.

 

 

Ostevaffel

Vaffeljern er perfekt til å lage en herlig ostevaffel! Smør sennep eller ketchup på en brødskive og legg på ost og skinke. Legg en annen brødskive oppå og stek i vaffeljernet til osten har smeltet.

 

Nachos med kjøttdeig og ost

Har du en klump kjøttdeig? Stek den sammen med hakket løk, tøm på en liten boks hakkede tomater og tilsett bønner og det du måtte ha av grønnsaker. Legg det i en ildfast form, dekk med revet ost og sett nachos langs kanten. Stek i ovnen på 200 grader til osten har smeltet.

  

 

Tortillas med skinke og ost

Smør litt pesto, rød eller grønn, på tortillas. Legg på ost, revet eller i skiver, og spekeskinke, kalkunskinke eller det du måtte ønske. Suppler gjerne med tynne ringer av vårløk, rødløk og litt mais fra boks. Stek i ovn på 225–250 grader i rundt fem minutter.

 

Bruschetta

Det er fort gjort å lage en egen bruschettarett! Drypp litt olivenolje over skiver av brød eller loff, og krydre lett med hvitløkspulver. Ha litt pesto på skivene, og så mozzarella, revet eller i skiver. Legg tynne tomatskiver på toppen, og stek i ovnen på 200–225 grader til osten smelter. Hvis du ikke har pesto kan du hakke litt løk og tomater sammen og krydre det med basilikum, salt og pepper.

 

 

 

Varmt ostesmørbrød med kylling

Du trenger: Brødskiver, kyllingpålegg, ketchup, rødløk, paprika, oregano, ost.

 

Smør to brødskiver med litt ketchup, legg på et par skiver kyllingpålegg, en skive rødløk og et par–tre skiver paprika. Dryss på oregano og ha revet ost på toppen. Stek det i tørr panne under lokk eller i stekeovnen på sterk varme (rundt 250 grader) til osten har smeltet.

 

(Kilder: ostecompagniet.no, nrk.no, matprat.no, trinesmatblogg.no)

Merete Holger Storli 20. mai 2017