Syns du langpannekake blir litt kjedelig? Ikke med disse tipsene. Oppskrifter på sjokoladekaker i langpanne. Langpannekake er like godt som det er enkelt!

Slik blir langpannekaken aller best

Syns du langpannekaken blir flat og kjedelig? Ikke med disse tipsene.

Avslutninger, loppemarkeder, bursdager, 17. mai-feiring. Stadig vekk kreves det en kake, og sjokoladekake i langpanne er alltid en vinner. 

 

 

Du kan selvfølgelig bake sjokoladekake fra bunnen av. Men ofte er det mye som skal ordnes samtidig med kaken, og anledningene kommer tett. Da er det lurt å lage mye på én gang, og velge raske løsninger. 

 

Men hvem har ikke opplevd at lanpannekaken blir ganske flat?

 

 

Enkel dobbelkake i langpanne

Trebarnsmor Kristine Storli Henningsen, som blant annet skriver bloggen Antisupermamma, kan ikke bake, men har funnet en smart posemiks-løsning:

 

– Jeg har en stor langpanne, så kaken blir ganske flat. Da lager jeg to stykker – hver kake passer seg jo selv i ovnen, så det er ikke noe styr. Den første kaken legger jeg over på et fat eller papir mens den andre stekes. Når den siste er avkjølt i formen, legger jeg den andre oppå, med glasur i midten.

 

Syns du langpannekake blir litt kjedelig? Ikke med disse tipsene. Oppskrifter på sjokoladekaker i langpanne. Langpannekake er like godt som det er enkelt!
Antisupermamma og familien prioriterer andre ting enn perfekte kaker på 17. mai.  
 

Man kan også bruke vaniljekrem eller sjokolademousse i midten, og pynte med glasur eller annen pynt på toppen.

 

– Det blir jo en stor kake, men det som blir til overs er bare å putte i fryseren. Så har jeg ferdig kake til neste anledning, sier antisupermammaen.

 

 

Mislykket kake like god

Sjokoladekake kan smake like godt selv om den ikke blir som du hadde tenkt. – Jeg klarte å mislykkes selv med ferdig kakemiks, innrømmer Antisupermamma.

Syns du langpannekake blir litt kjedelig? Ikke med disse tipsene. Oppskrifter på sjokoladekaker i langpanne. Langpannekake er like godt som det er enkelt!

– Kaken ble nesten helt flytende, og da jeg prøvde å pynte med seigmenn, forsvant de nesten. Mannen min døpte kaken til "De druknede sjømenns kake". Men de små bursdagsgjestene ble begeistret: "Den likner på sølekake", sa de og syntes det var desto morsommere å spise den. God var den også; sjokolade er sjokolade, sier Storli Henningsen.

 

 

Is-sjokoladekake i langpanne

Antisupermammaens variant kan også brukes til å lage iskake:

 

Kjør is myk i kjøkkenmaskin, bland med non stop. Legg isblandingen på den ene sjokoladekaken og smør utover. Legg den andre sjokoladekaken oppå og sett alt i fryseren noen timer til isen har stivnet igjen.

 

 

Triksene som gir saftig sjokoladekake

Synes du sjokoladekake lett kan bli litt tørr? Da kan du «dynke» den på denne måten:

 

Lag glasur – gjerne fra pose. Denne må være ferdig laget, varm og ordentlig flytende, når kaken er ferdig stekt. Bruk en gaffel eller noe annet spisst, og stikk huller i kaken over det hele. Gjør dette med en gang du tar den ut av ovnen. Så brer du glasuren utover. Glasuren vil trekke ned i hullene og gjøre kaken ekstra saftig.

 

Andre tips som gjør kaken ekstra smakfull og saftig:

  • Bruk surmelk i stedet for vann i oppskriften. Det gir en spennende smak, og gjør også kaken ekstra saftig.
  • Bytter du ut oljen i oppskriften med smør, får du ekstra god smak.
  • Du får ekstra fylde i kaken ved å tilsette en eggeplomme eller to i røren.
  • En finrevet gulrot i røren gjør også kaken ekstra velsmakende og saftig.

 

 

Salt og hot sjokoladekake

Pynt kaken med salte peanøtter, så får du den gode kombinasjonen av søtt og salt. 

 

Blander du litt chilipulver i de tørre ingrediensene, blir resultatet en spennende kake med litt sterkere og annerledes smak. Prøv deg frem; en halv teskje holder som regel langt.

 

 

Sjokoladekake à la bløtkake

Lag sjokoladekake selv eller fra pose, og stek i rund form. Du får sannsynligvis en kake som er høy nok til å dele i tre lag. Fyll vaniljekrem mellom de to nederste lagene. Sjokolademousse på det neste. Begge deler får du kjøpt ferdig.

 

 

Flagg og tog til 17. mai!

Det er enkelt å imponere med en flott flagg-kake på 17. mai. Du trenger kun:

  • En pose kakemiks som du lager i langpanne.
  • Krem, pisket selv eller på pumpeflaske.
  • Røde og blå bær.
  • Pynt kaken som et flagg i de norske fargene. Hurra!

 

Hvis du kjøper en pose seigmenn og en pakke kake-flagg, kan du lage 17. mai-tog på sjokoladekaken:

 

Stikk forsiktig flaggene i seigmennene, så det ser ut som om de bærer disse. Sett så seigmennene i glasuren før den har stivnet, så de danner et flott tog. 

(Kilder: TV2.no, Godt.no, detsoteliv.no, aperitif.no, nrk.no, dinside.no)
Redaksjonen 27. mai 2017