
Frossen pizza med en tvist
Ekspertens beste tips
Ferdigbunn, posemiks eller lage fra scratch? Her er tipsene som gir best pizzabunnresultat.
Pizza er en favoritt å servere til hverdags og fest. I butikk kan man velge mellom posemiks, ferdigdeig eller man kan kjøpe ingrediensene til å lage det selv fra grunnen av. Her er tipsene du trenger for å lage den perfekte pizzabunn.
Det beste resultatet får du ved å lage pizzadeigen selv. Det finnes mange måter å lage deigen på, men ingrediensene er alltid mel, vann, gjær, og salt. Med en god pizzadeig som utgangspunkt kan du lage hva slags pizza du vil.
Hovedingrediensen til en pizzabunn er mel, og det er derfor viktig å velge riktig mel. Velg mel som heter Tipo 0 eller Tripo 00 for å få den perfekte pizzabunnen. Melet er durumhvete, og har en annen bakeevne enn hvetemel. Kort fortalt så blir deigen smidigere og lettere å jobbe med. En god posemiks med slikt mel blir vel så bra som å lage alt fra bunnen av.
Når du kjevler ut pizzadeigen selv, kan du velge hvor tykk bunn du vil ha. Italiensk pizzabunn skal være tynn og sprø, mens amerikansk pizzabunn skal være litt tykkere. Bak ut til den pizzatypen du liker. PS: En grønn salat passer godt til til pizzaen.
Posemikser på pizzadeig som er laget med Tripo 0 mel, og er et supert alternativ til å lage deigen helt selv. Det eneste du må gjøre er å tømme innholdet fra pakken i en bakebolle, og så måle opp og tilsette vann og olje. Pizzaen kan du fylle med de ingredienser ditt hjerte måtte ønske. På bildet ser du en klassisk pizza Margarita. Toppingen består av ferdig tomatsaus, mozzarella og basillikum.