Til hovedinnhold

Slik får du perfekt pizzabunn

Ferdigbunn, posemiks eller lage fra scratch? Her er tipsene som gir best pizzabunnresultat.

Rund pizza Margherita med rød saus og ost, toppet med fersk basilikum. En hånd i bildet som tar opp et stykke pizza.

Posemiks eller hjemmelaget?

Pizza er en favoritt å servere til hverdags og fest. I butikk kan man velge mellom posemiks, ferdigdeig eller man kan kjøpe ingrediensene til å lage det selv fra grunnen av. Her er tipsene du trenger for å lage den perfekte pizzabunn.

Det beste resultatet får du ved å lage pizzadeigen selv. Det finnes mange måter å lage deigen på, men ingrediensene er alltid mel, vann, gjær, og salt. Med en god pizzadeig som utgangspunkt kan du lage hva slags pizza du vil. 

Hemmeligheten ligger i melet og tykkelsen

Hovedingrediensen til en pizzabunn er mel, og det er derfor viktig å velge riktig mel. Velg mel som heter Tipo 0 eller Tipo 00 for å få den perfekte pizzabunnen. Melet er durumhvete, og har en annen bakeevne enn hvetemel. Kort fortalt så blir deigen smidigere og lettere å jobbe med. En god posemiks med slikt mel blir vel så bra som å lage alt fra bunnen av. 

Når du kjevler ut pizzadeigen selv, kan du velge hvor tykk bunn du vil ha. Italiensk pizzabunn skal være tynn og sprø, mens amerikansk pizzabunn skal være litt tykkere. Bak ut til den pizzatypen du liker. PS: En grønn salat passer godt til til pizzaen. 

To runde emner med pizzadeig, ferdig hevet og klare til kjevling, overstrødd med litt mel.

5 tips som hever pizzabunnen

  • Bruk kjøkkenmaskin eller kna deigen godt sammen for å få en luftig og smidig deig. 
  • La deigen heve lunt.
  • Når du baker ut deigen, bruk kjevle eller hendene. Klem deigen slik at det blir en forhøyet kant rundt pizzabunnen
  • Etter fyllet er lagt på, pensle deigkanten med olje
  • Stek pizzaen med høy varme i ovnen, og forvarmet stekebrett (eller pizzastein/pizzastål).

Ferdig kjevlet rund pizzadeig på melet overflate, med hånd som stryker rød pizzasaus over med en skje.

Pizzadeig fra pose

Posemikser på pizzadeig som er laget med Tipo 0 mel, og er et supert alternativ til å lage deigen helt selv. Det eneste du må gjøre er å tømme innholdet fra pakken i en bakebolle, og så måle opp og tilsette vann og olje. Pizzaen kan du fylle med de ingredienser ditt hjerte måtte ønske. På bildet nedenfor ser du en klassisk pizza Margarita. Toppingen består av ferdig tomatsaus, mozzarella og basillikum.

Kjevlet rund pizzadeig på melet underlag, med rød saus, får strødd revet mozzarella over seg.

Slik lager du pizza

  • Følg stegene på bunnmikspakken for å lage pizzadeigen.
  • Når deigen er ferdig hevet: ha mel på bakebordet og form til en rund pizza.
  • Fyll med ønsket fyll/topping.
  • Forvarm ovnen med et stekebrett i ovnen.
  • Stek i ovn på 275 grader. i ca 10-12 minutter eller til den er gylden.