
Kjapp kveldskos
Ostesnadder på 10 minutter
Tapas er små retter med gode smaker. Lettvint og morsomt å servere!
Tapas er en miks av spanske forretter. Det finnes mangfoldige oppskrifter, og bare fantasien setter begrensninger for hva du kan lage.
Typisk serveres det som små lekre porsjoner av ulike matretter. Tapas kan serveres til ulike anledninger, det passer til store selskaper, men også like godt til helgekosen hjemme.
Enkleste formen for tapas er å sette fram oster og skinker, litt frukt og grønnsaker eller salat, godt brød og ferdigkjøpt aioli eller dressing.
Har du lyst, kan du lage et par retter i tillegg. Med litt planlegging kan du lage tapas på litt over 20 minutter. Her har vi foreslått 5 småretter som er typiske tapasfavoritter. Rettene består av ulike oster, oliven, spekeskinke/melon, aioli, bruschetta og kylling.
Du trenger:
Kjøp frosne eller halvstekte baguetter, stek etter anvisning på pakken. Eller kjøp fersk baguette hvis de har det i butikken.
Skjær skiver av baguetten i ca 1,5 cm tykkelse. Pensle sidene med olivenolje og sett dem i en forvarmet ovn på 200 grader, i ca. 4-5 minutter eller til de er gyldne.
Rens 1-2 hvitløksbåter og gni hvitløksfedd på hver baguetteskive.
Del tomat i båter, legg i en skål. Dryss litt olivenolje over tomatene og bland forsiktig. Legg tomatblandingen oppå baguetteskivene og dryss litt finhakket basilikum over.
Du trenger:
Bland 1 dl lønnesirup, 1 ts worchestershire saus, 1 ts sennep og 1 ts sitronsaft i en stor beholder. Tilsett kyllingklubber/vinger og bland forsiktig.
Legg kyllingen i ildfast form og sett inn i forvarmet ovn på 200 grader, i ca 15 minutter.
Å lage hjemmelaget aioli er ikke vanskelig med en stavmikser. Det smaker kjempegodt! Alle ingrediensene bør være romtempererte før du starter.
Du trenger:
Legg 2 eggeplommer i et desilitermål eller en bolle med høy kant. Tilsett 1 ss sitronsaft, 1 ts dijonsennep og 2 stk revet/presset hvitløksfedd.
Sett stavmikseren i bunnen av beholderen. Kjør på høy hastighet, spe forsiktig 2 dl olje i en tynn stråle mens stavmikseren kjører. Kjør til den blir tykk. Smak til med salt og pepper.
Om den skulle skille seg, begynn på nytt med ny eggeplomme og tilsett den mislykkede aiolien i en tynn stråle i beholderen mens stavmikseren kjører.