Til hovedinnhold

Slik lager du kjapp tapas

Tapas er små retter med gode smaker som både er lettvint og morsomt å servere! Her får du oppskriften på en vellykket tapaskveld!

Tapasbord med forskjellige retter på fat. Deriblant kyllingklubber, bruschetta, melon med spekeskinke og hjemmelaget aioli. Ostefat med forskjellige oster i midten.

Spansk fingermat

Tapas er spansk, og er ofte en blanding av småretter eller fingermat. Det finnes mangfoldige oppskrifter, og bare fantasien setter begrensninger for hva du kan lage.

Typisk serveres det som små lekre porsjoner av ulike matretter, og det passer til ulike anledninger som for eksempel en fest eller et stort selskap, men det er også like godt til helgekosen hjemme. 

Den enkleste formen for tapas er å sette fram oster og skinker, litt frukt og grønnsaker eller salat, godt brød og ferdigkjøpt aioli eller dressing. Har du lyst, kan du lage et par retter i tillegg.

Med litt planlegging kan du enkelt lage tapas på litt over 20 minutter. Her har vi foreslått 5 småretter som er typiske tapasfavoritter. Rettene består av ulike oster, oliven, melon med spekeskinke, aioli, bruschetta og kylling.

Bla deg ned til slutten av artikkelen for oppskrifter på 3 deilige tapasretter!

Oversiktsbilde av tapasretter i serveringsskåler på bord. Bruschetta, melon med spekeskinke, hjemmelaget aioli, kyllingklubber ostefat og oliven.

Tapas for ca 4-5 personer:

  • Lag bruschetta, aioli og kylling, se oppskrifter nedenfor. Kylling og bruschetta tilberedes samtidig i ovnen for å spare tid. Mens det er i ovnen lager du ostefatet og skinkefatet.
  • Lag et ostefat med ulike oster som kan være Jarlsberg, Castello Blue og Brie. Server gjerne med tørket fiken, oliven, små tomater og druer. Beregn 150 g av hver ost. Kutt gjerne små ostebiter av Jarlsberg og oliven på coctailpinne. Her har vi brukt grønn oliven med paprika.
  • Velg en god spekeskinke og honningmelon. Kutt honningmelonen i små biter. Tre melon og spekeskinke på en coctailpinne eller legg alt på et fat. Bruk 150 g spekeskinke og ½ melon.
  • Kos deg med matlagingen og serveringen. 
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆