Si farvel til kjedelige matpakker. Lag kreative heller matpakker i pitabrød. Fyllet kan varieres i det uendelige. Vi har plukket ut våre 3 favoritter!

Spennende matpakker i pitabrød

Lei av kjedelige matpakker? Da bør du prøve en av disse variantene i pitabrød.

Å lage varierte matpakker kan være vanskelig. En matpakke skal helst både være sunn, smakfull og spennende, slik at det blir en glede å ta den frem når sulten inntreffer. Det er også en stor fordel om det ikke tar for mye tid og krefter å stelle den i stand.
 

Bytt ut blingsen med pitabrød

Først og fremst er det atskillig mer spennende å spise et fylt pitabrød enn pålegg på en brødskive. I tillegg blir det mye enklere å spise, noe som gjør at du kan variere fyllet nesten i det uendelige. 

Hva du velger å fylle pitabrødet med, er helt opp til deg. Enten du vil lage en skikkelig greasy matpakke fylt med masse skinke og smeltet ost, eller en vegetarmatpakke med både stekte og rå grønnsaker, er pitabrødet perfekt. Har du middagsrester fra i går, er dette også en super løsning. Slå to fluer i én smekk - ryddig kjøleskap og en deilig lunsj!

Vi har plukket ut tre av våre matpakkefavoritter med pitabrød. Én klassiker i ny spennende innpakning, en enkel variant med kjente smaker barna garanter vil elske og én vegetarvariant som vil gi deg vann i munnen.

Matpakkepita med stekt kylling

En kyllingsalat er allerede en smart matpakke, men pakker du det inn i et pitabrød blir det både mer spennende og smakfullt. Dette er en tacovariant, men kyllingen kan fint krydres med den krydderblandingen du måtte ønske.
 

Dette trenger du til 4 pita:

4 pitabrød

2 kyllingfilet

1 rødløk

2 tomat

1 agurk

1 boks mais

2 ss olivenolje

½ pose tacokrydder

Si farvel til kjedelige matpakker. Lag kreative heller matpakker i pitabrød. Fyllet kan varieres i det uendelige. Vi har plukket ut våre 3 favoritter!

Slik gjør du:

 1. Bland ut tacokrydderet sammen med olivenolje og pensle kyllingen ble blandingen. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. en halv time. Sjekk om filetene er gjennomstekte ved å skjære et snitt i én av dem.

 2. Når kyllingen nesten er ferdig, steker du pitaen i ovnen etter instruksjoner på pakken

 3. Når kyllingen er ferdig, skjæres den i strimler. Kutt også grønnsaker i biter. 

 4. Skjær toppen av pitaen og putt inn grønnsaker og kylling. Pakk gjerne hver pitapakke inn i aluminiumsfolie for å holde innholdet samlet til matpakken skal spises.  

 

Sunn matpakkepita pizza-style

Når du skal lage matpakke til barna, er det viktig at det både er sunt og at de synes det smaker godt. Denne sunne matpakkepitaen med pizzasmak vil garantert begeistre

Dette trenger du til én pita:

1 pitabrød

1 klype ruccola

2 skiver spekespinke

2 skiver tomat

1 ts oregano

1 ts salt

1 ts pepper

1 ss olivenolje

5 ringer rødløk

2 skiver mozzarella (kan sløyfes)

Slik gjør du:

 1. Kutt opp grønnsakene, legg i en liten bolle, og vend dem lett sammen med olje og krydder.

 2. Stek pitaen i ovnen etter stekeinstruksene på pakken. Skjær deretter av toppen av pitaen og putt grønnsakene og spekeskinken inni.

 3. Om du vil kos deg litt ekstra, topper du det hele med litt mozzarella. 

 

Matpakkepita vegetar

Dette er en skikkelig gourmet-matpakke. Perfekt når du skal kose deg litt ekstra til lunsj. Den salte brien, den søte honningen og den friske pæren gjør dette til en uslåelig kombinasjon. Toppet med sprø nøtter for ekstra deilig konsistens.
 

Dette trenger du til 1 pita:

1 pitabrød

2 skiver brie

3 skiver pære

1 ss akasiehonning

1 liten neve hakkede valnøtter

1 klype ruccola

Si farvel til kjedelige matpakker. Lag kreative heller matpakker i pitabrød. Fyllet kan varieres i det uendelige. Vi har plukket ut våre 3 favoritter!

Slik gjør du:

 1. Kutt brien i litt tykke skiver (omtrent 1 cm tykk.)

 2. Kutt pæren i litt tynnere skiver (omtrent halvparten så tykke som osten.)

 3. Åpne pitabrødet og plasser brien og pæren inni.  Om pitaen er frossen, må den tines først.

 4. Stek pitaen i ovnen på 200 grader til den er gyllen og sprø.

 5. Til slutt åpner du pitaen og topper med akasiehonning, hakkede valnøtter og ruccola.

Eirik Bonesmo Grimsmo 27. feb 2018