Til hovedinnhold

Stek bacon i ovn

Perfekt bacon krever hverken vending, stekespade eller fettsøl. Egg og bacon er en del av helgekosen for oss nordmenn, men skal man lage til mange blir det fort et logistisk og tidkrevende puslespill. Ikke bruk tid på å steke ting i rekkefølge—stek alt samtidig!

La stekepannen være forbeholdt speilegget og stek bacon i ovn

La pannen være forbeholdt speilegget og stek heller baconskivene i ovnen. Ikke bare går det mye raskere, du unngår sprut og resultatet blir alltid perfekt.

Slik steker du bacon i ovn

  • Varm ovnen til 150-180 grader. Varmluft gir best resultat, men det går fint an å bruke over-og undervarme.
  • Finn frem et stekebrett og bruk bakepapir eller aluminiumsfolie. Da er det fort gjort å gjøre rent etterpå!
  • Legg baconskivene på stekebrettet med god avstand til hverandre. Synes du de er litt lange, kan hver skive med fordel deles i to.
  • La baconet steke i ca ti minutter, samtidig som du steker speileggene. Siden det er litt forskjell på ovner, og også litt på smak og behag når det gjelder hvor godt baconet skal stekes, er det lurt å følge med underveis.

Stekebrett med ovnsstekt bacon på rad og rekke tas ut av ovnen med gryteklut.

Voilà! Baconet ditt er ferdig. Du blir garantert ikke skuffet.

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆