Bacon i ovn er genialt. Du får perfekt resultat hver gang, helt uten å søle. Steker du bacon i ovn kan du også steke eggene samtidig!

Dropp stekepannen—stek bacon i ovn!

Stek bacon i ovn og få perfekt bacon

Perfekt bacon krever hverken vending, stekespade eller fettsøl.

 

Egg og bacon er en del av helgekosen for oss nordmenn, men skal man lage til mange blir det fort et logistisk og tidkrevende puslespill. Ikke bruk tid på å steke ting i rekkefølge—stek alt samtidig!

 

 

La stekepannen være forbeholdt speilegget og stek bacon i ovn

La pannen være forbeholdt speilegget og stek heller baconskivene i ovnen. Ikke bare går det mye raskere, du unngår sprut og resultatet blir alltid perfekt.

 

Slik steker du bacon i ovn

  • Varm ovnen til 150-180 grader. Varmluft gir best resultat, men det går fint an å bruke over-og undervarme.
  • Finn frem et stekebrett og bruk bakepapir eller aluminiumsfolie. Da er det fort gjort å gjøre rent etterpå!
  • Legg baconskivene på stekebrettet med god avstand til hverandre. Synes du de er litt lange, kan hver skive med fordel deles i to.
  • La baconet steke i ca ti minutter, samtidig som du steker speileggene. Siden det er litt forskjell på ovner, og også litt på smak og behag når det gjelder hvor godt baconet skal stekes, er det lurt å følge med underveis.

Voilà! Baconet ditt er ferdig. Du blir garantert ikke skuffet.

  

Bacon i ovn er genialt. Du får perfekt resultat hver gang, helt uten å søle. Steker du bacon i ovn kan du også steke eggene samtidig!

Prøv samme triks med eggerøra

Visste du at du kan prøve samme triks når det gjelder eggerøra? Putter du eggerøren i stekeovn, kan den stort sett passe seg selv, bare du husker å røre litt i den med noen minutters mellomrom.

Redaksjonen 07. sep 2017