Bacon i ovn er genialt. Du får perfekt resultat hver gang, helt uten å søle. Steker du bacon i ovn kan du også steke eggene samtidig!
Lett å lage

Stek bacon i ovn fremfor stekepanne

Lei av sprut over hele ovnen? Slik får du perfekt bacon – helt uten å søle.

Egg og bacon er en del av helgekosen for oss nordmenn. Ikke minst gjelder det dersom du er på hyttetur eller det er ferie. Problemet er imidlertid at det er flere enn én mening om hvordan både egget og baconet skal stekes.

 

 

Alt skal gjøres på én gang

Et vanlig problem når du skal lage egg og bacon til mange, er at det blir mye som skal stekes på en gang. Og det store spørsmålet er: Skal vi steke bacon eller egg først?

Hvorfor ikke gjøre det enkelt og steke alt begge deler samtidig. Vanskelig, sier du? Ikke hvis du følger dette trikset.

  

Dropp stekepanna

Hvem har sagt at bacon skal stekes i stekepannen? La pannen være forbeholdt speilegget og stek heller baconskivene i ovnen. Ikke bare går det mye raskere, du unngår sprut og resultatet blir alltid perfekt.

Slik gjør du det

  • Varm ovnen til 150-180 grader. Varmluft gir best resultat, men det går fint an å bruke over-og undervarmfunksjonen på stekeovnen. 
  • Finn frem et stekebrett og bruk bakepapir eller aluminiumsfolie. Slik blir det lettere å gjøre rent etterpå.
  • Legg baconskivene på stekebrettet med god avstand til hverandre. Synes du de er litt lange, kan hver skive med fordel deles i to.
  • La baconet steke i ca ti minutter, samtidig som du steker speileggene. Siden det er litt forskjell på ovner, og også litt på smak og behag når det gjelder hvor godt baconet skal stekes, er det lurt å følge med underveis.

Voilà! Baconet ditt er ferdig. Du blir garantert ikke skuffet. 

 

Bacon i ovn er genialt. Du får perfekt resultat hver gang, helt uten å søle. Steker du bacon i ovn kan du også steke eggene samtidig!

Prøv samme triks med eggerøra

Visste du at du kan prøve samme triks når det gjelder eggerøra? Putter du eggerøren i stekeovn, kan den stort sett passe seg selv, bare du husker å røre litt i den med noen minutters mellomrom. 

Redaksjonen 07. sep 2017