
Julehandel uten stress
Slik får du handlet ALT du trenger til jul - i god tid.
Julens raskeste juledesserter! Ferdig karamellpudding, ostekake med pepperkaker og multer, og fransk versjon av riskrem.
Vil du lage fristende juledessert på bare noen minutter? Da er disse dessertene midt i blinken for deg.
Etter julematen er det alltid plass til dessert, enten som en hyggelig avslutning på et godt måltid - eller for å ha noe godt til kaffen. Har du har stått på kjøkkenet i mange timer med julemiddagen, eller skal ta med dessert til selskapet, kan en superrask variant være praktisk.
Her kommer oppskrift, fremgangsmåte og ideer til tre fristende desserter som passer perfekt i julen.
Alle dessertene kan lages rett før servering eller tilberedes på forhånd. Sett dem da kaldt frem til servering.
Du trenger:
Slik gjør du:
Legg den ferdige karamellpuddingen på et fat. Pisk kremfløten til krem, eller bruk ferdig krem på boks. Bruk en sprøytepose og legg kremtopper oppå karamellpuddingen. Pynt med bringebær og sitronmelisse. Server med karamellsaus og krem.
Du trenger:
Slik gjør du:
Knus pepperkakene i en pose. Legg de knuste pepperkakene i bunnen av porsjonsglassene. Lag ostekremen: Pisk kremfløte til krem og rør godt inn naturellosten. Rør inn melis, vaniljepulver og ferskpresset sitronsaft. Fordel ostekremen over de knuste pepperkakene. Legg deretter over et par spiseskjeer med multesyltetøy (eller nyrørte multer). Dryss litt kanel over hvert glass.
Du trenger:
1 pk ferdig risengrøt (1 porsjons pakke)
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
50 gram revet marsipan
50 gram hakkede mandler
2 dl ferdig kirsebærkompott
1 pk ferdig bringebærsaus
Slik gjør du:
Pisk kremfløten stiv. Bland inn vaniljesukker og risengrynsgrøten, og bland til riskrem. Legg riskremen i porsjonsglass. Riv marsipanen på et rivjern og hakk mandlene, dette drysses over riskremen. Topp med en skje kirsebærkompott og/eller bringebærsaus.