Lett å lage

Sjokoladekake med to ingredienser

Du har neppe laget kjappere sjokoladekaker enn dette.

Sjokoladekake går aldri av moten, og er elsket av både store og små. Ikke bare er de fleste sjokoladekaker usedvanlig enkle å lage, de kan også varieres i det uendelige.

 

Leif Inge Bårdsen er utdannet konditor, og driver den populære bakebloggen Matmonster. Han baker mange kaker i uken, og er klar på hva som er viktigst for å lykkes med sjokoladekakebakingen:

 

– For å få en perfekt sjokoladekake må du bruke gode råvarer. Bruk litt ekstra penger på en ekstra god sjokolade og/eller et godt og rent kakaopulver, anbefaler han.

 

 

 

Unngå denne tabben

Konditoren forteller at temperaturen på eggene kan være helt avgjørende for resultatet.

 

– Det er også viktig at råvarene er romtempererte før du setter i gang. Spesielt eggene bør ha romtemperatur, hvis ikke kan du ende opp med et mislykket bakeresultat. Av erfaring vet jeg at kalde egg gjør at kaken ikke blir fullt så luftig som den blir med romtempererte egg. I tillegg er det enklere å få ut all eggehviten om eggene ikke er kalde, sier Bårdsen.

 

 

 

Bakebloggeren deler gladelig sine to enkleste oppskrifter. Den første kaken inneholder bare to (!) ingredienser. Vi tør påstå at alle klarer å bake denne, selv du som aldri har laget en kake før.

 

 

Du trenger:

  • 3 romtempererte egg
  • 165 gram mørk sjokolade

 

Slik gjør du:

Skill eggehvitene fra plommene. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. La sjokoladen avkjøle seg.

 

Pisk opp eggehvitene til de blir helt stive, og ikke slipper bollen. Bruk gjerne en ballongvisp. Pisk så eggeplommene lett sammen med en gaffel og bland dem inn i den avkjølte sjokoladen.

 

Pisk inn en tredjedel av eggehvitene i sjokoladeblandingen. Vend så forsiktig inn resten av eggehviteblandingen.

 

Hell blandingen over i en rund form på cirka 15 centimeter og stek på 170 grader i 30–35 minutter.

 

Vips – en herlig konfektkake! Server gjerne med pisket krem eller is og friske bær.

 

 

Ferdig kake på ett minutt

Ja, det er faktisk mulig. Den andre oppskriften Bårdsen vil dele med oss, er hans populære mikrokake. Denne har en steketid på ett minutt, så du er herved reddet neste gang du er fysen på en over gjennomsnittet kjapp og enkel kake.

 

– Denne mikrokaken er optimal å lage om du har lyst på kake når du er alene og ikke gidder å bake en hel kake som ofte ender opp med å ligge månedsvis i fryseren. La koppen bestemme størrelsen på kaken, råder han.

 

 

Du trenger:

  • 3 ss (eller 30 g) hvetemel
  • 2 ss lyst, brunt sukker
  • 2 ss usøtet kakaopulver
  • 2 ss melk
  • 2 ss smeltet smør

 

Slik gjør du:

Bland alle de tørre ingrediensene i en kopp. Vend så inn melken og det smeltede smøret. Det kan være smart å blande ingrediensene sammen i en bolle først for å unngå søl. Hell røren over i koppen og sett den i mikrobølgeovnen på 800 watt. La den steke i cirka ett minutt. Voila! Sjokoladekake på et blunk. Husk at du kan lage nesten alle slags kaker på denne måten.

 

PS: Om du ikke har mikrobølgeovn funker denne oppskriften godt i stekeovnen også. Bare pass på å bruke en ildfast form. Stek da på 200 grader i ca. 10 minutter.

Redaksjonen 06. jul 2016