Lag kyllingretter kjapt med suksess hver gang. Stor guide til alle kyllingprodukter og oppskrifter på deilige kyllingretter.
Lett å lage

Velg riktig til alle kyllingretter

Stor kylling-guide: Slik lager du kyllingretter best – og på kortest mulig tid.

Når du vet hvordan kylling kan tilberedes på beste (og raskeste) måte og i hvilke retter de passer best, er kylling ypperlig hverdagsmat.

 

I butikkhyllene dukker det stadig opp nye kyllingprodukter, nå finner du alt fra kyllingfilet og ferdiggrillede varianter til salatkylling og kyllingnuggets.

 

Men hva skal man bruke til hva, og hvordan tilberede de ulike produktene? I denne kyllingguiden ser du hvilken type kylling som egner seg til hvilke retter – og hvor lang tid det tar å lage de ulike produktene. Her får du både nye ideer til å variere kyllingmiddagen og tips til hvordan du kan spare tid på matlagingen ved å bruke riktig kyllingprodukt.

Lag kyllingretter kjapt med suksess hver gang. Stor guide til alle kyllingprodukter og oppskrifter på deilige kyllingretter.

Hel kylling

Ferdiggrillet kylling er ikke bare mye mat for pengene, det er også kjapp mat som skaper lite oppvask, og det gjør vel ingenting? Den kan serveres delt opp slik den er sammen med salat eller grønnsaker. Kjøttet kan også rives eller skjæres i biter og legges i en salat, i pai, kyllinggryte, suppe, grateng – eller på frossenpizzaen.

 

 

Hel rå kylling steker seg selv i ovnen. Det er bare å sette den i ovnen med steketermometer – så lager middagen seg selv mens du kan gjøre lekser med barna, rydde matbokser, henge opp tøy eller rett og slett ta en benstrekk.

 

Slik gjør du: Krydre kyllingen med salt, pepper, hvitløk og timian. Sett den i ovnen på 180 grader i ca. 2 timer, avhengig av størrelsen på kyllingen. Kyllingen er ferdig når steketermometeret viser 72 grader ved lårbeinet. Ha gjerne poteter og rotgrønnsaker i formen sammen med kyllingen, så har du fiks ferdig middag når kyllingen er ferdig. Kraften kan du bruke direkte eller lage en god saus mens kyllingen hviler.

 

Rå kylling i deler: Små kyllinger kan deles i to eller fire stykker og grilles i stekeovnen på 180 grader i ca 20 minutter etter en liten bruning i stekepannen. (Større kyllinger trenger ca 30 min).

 

Husk at rå kylling ikke skal komme i kontakt med ferdig tilberedte produkter. Bruk egne skjærefjøler og kjøkkenredskaper til det rå kjøttet.

Tapas er små retter med gode smaker. Lettvint og morsomt å servere! Oppskrift på tapas på 20 minutter.

Kyllingvinger

 

Kyllingvinger egner seg utmerket som «ventemat» eller som en rask middag. De saftige, store vingene er de aller beste. De er også fine å servere til tapasbordet.

 

Grillede kyllingvinger: Varmes i stekeovn i ca 10–12 minutter på 180°C.

 

Rå kyllingvinger: Krydre med grillkrydder eller driste deg utpå med chili, hvitløk, rosmarin, havsalt eller timian. Dette er gode smaker som binder seg godt til både kjøtt og skinn og setter virkelig fart i smaksløkene. Stek i ildfast form i 20–25 minutter på 200°C. Vingene er ferdige når skinnet er gyllent og vingene er gjennomstekt.

 

 

Kyllinglår

Ferdiggrillede kyllinglår gir superrask og rimelig middag. Passer godt i asiatiske retter, i putrende gryter og ovnsstekt i form sammen med grønnsaker og saus. Lårkjøttet inneholder mer fett enn brystfiletene, og egner seg derfor godt til å grille.

 

 

Kyllinglår blir saftige og smakfulle med riktig behandling. Lårkjøttet har en annen struktur enn de magre filetene, og binder derfor smaken mer til kjøttet.

 

Rå kyllinglår: Lårene er ferdig krydret og klare til å varmebehandling. Legg kyllinglårene i en ildfast form, og stek  på 200°C i 35–45 minutter, til skinnet er spøtt og gyllent, og lårene er gjennomstekt. Bruk steketermometer. Lårene er ferdige når de har kjernetemperatur på 72 grader.

 

Grillede kyllinglår: Varmes i stekeovn i ca 15–20 minutter på 200°C.

 

Salatkylling 

Lager du middag med salatkylling får du lettlaget og sunn middag på null komma svisj. Ferdig stekt og ferdig kuttet! Salatkylling passer godt i alle salater, men også i suppe, omelett, wraps, pai, grateng – og på frossenpizzaen! 

 

 

Kyllingfilet

Kyllingfilet er også rask mat. Det tar nemlig bare 12 minutter å steke den i panna. Stek kyllingfiletene i smør i middels varm panne i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Kyllingfilet passer til omtrent alt: Til pasta, ris og grønnsaker selvfølgelig. Og til det meste av sauser og tilbehør.

 

 

 

Kyllingnuggets 

Ferdige nuggets skal bare varmes i ovn på 225 grader i 10 minutter. Server med rømme og salat, eller i wraps til fredagstacoen.

 

 

Kyllingkjøttdeig

Med en pakke kyllingkjøttdeig i kjøleskapet er middagen reddet. Da kan du lage alt fra klassiske kjøttdeigrettter som taco, pizza, pastasaus og kjøttboller til kebab, lasagne og wok. 

 

Kyllingpanetter  

Crispy panetter av kyllingfilet er klassisk hverdagsmiddag med grønnsaker, saus og poteter eller ris eller pasta som tilbehør. Eller prøv panetter som spenstig helgemat med ovnsbakte rotgrønnsaker, soppstuing eller hjemmelaget coleslaw.  Varmes i stekepanne på middels varme i 5–10 minutter til sammen. Snus etter halve tiden

 

Kyllingboller 

Kyllingboller passer til mer enn pasta! Smaker også nydelig i grønnsaksuppe og er perfekte til tapas. Kyllingboller er godt til ris og karrisaus, og herlig som småmat til ulike typer dip. Kan spiser kalde, eller varmesvarmes i stekepanne på middels varme i 5–10 minutter eller i en gryte med saus. 

Marianne de Bourg 21. sep 2016