Informasjon vedrørende Korona

Landet vårt er i en svært krevende situasjon og vi oppfordrer derfor alle til å være med på den nasjonale dugnaden for å hindre smitte av Covid-19, også kalt korona-viruset.

 

Vi oppfordrer alle til å bidra til sikkerheten til både kunder og våre fantastiske ansatte ved å begrense smittefaren. Dette kan du gjøre ved å holde minst 1 meters avstand til betjening og andre kunder, ikke ta på varer du ikke skal kjøpe, og ved å betale med kort, Coopay eller Tæpping.

 

Coop holder sine butikker åpne som normalt og følger nasjonale myndigheters råd og retningslinjer i forhold til smitteverntiltak til punkt og prikke.

 

Det er ingen grunn til å hamstre mat, vi får jevnlig påfyll til hyllene våre, og om alle handler som normalt er det nok til alle.

 

Du som kunde og medeier vil merke at noe er annerledes i butikkene våre i disse dager, men du skal vite at vi gjør alt vi kan for å hindre smitte i disse utfordrende tidene.

 

 

Her er noen av tiltakene butikkene våre har innført for å redusere spredning:

 

Smaksprøver

Grunnet situasjonen og med hensikt å redusere spredning vil det ikke være anledning for smaksprøver i butikker inntil videre.

 

Rengjøring

For å minimere faren for koronavirussmitte i butikk, har vi blant annet satt opp hånddesinfeksjon eller håndvaskservietter ved butikkens inngang. Vi opplever dessverre til tider knapphet hos leverandørene av disse midlene, men vi jobber kontinuerlig med å skaffe slike produkter til bruk i butikkene våre.

 

Hansker er ikke anbefalt til befolkningen av Folkehelseinstituttet, og vi tilbyr derfor ikke engangshansker for kunder i butikk.

 

Vi har innført ekstra rengjøringsrutiner for alle handlevogner og handlekurver. I tillegg vasker vi alle berøringspunkter som skjermer, panteautomater, bankterminaler, håndtak og lokk til for eksempel frysere og kjøleskap, minst tre ganger pr. dag.

 

Salatbarer

Disse er stengt inntil videre, som følge av at det nå er forbudt med buffet i henhold til smittevernloven.

 

Smågodt, nøtter og bakevarer i løs vekt

Usikkerhet som følge av ulik praksis fra kommunale helsemyndigheter, gjør at Coop har besluttet å stoppe salget av smågodt og nøtter i løsvekt i alle sine dagligvarebutikker i Norge.

 

Bakevarer

Bakevarer vil kun bli solgt fra skap med dør eller under lokk. Klypene som brukes her vaskes tre ganger om dagen. Alt annet av brød og bakevarer vil bli solgt med emballasje.

 

Det vil ikke være mulig å benytte seg av brødskjæremaskiner.

 

Sminke

Mange av Coops butikker selger kosmetikk hvor man vanligvis kan teste sminken. Dette vil ikke lenger være mulig i henhold til de nye smitteverntiltakene.

 

Vi minner alle kunder om å vaske hender grundig, vise hensyn når du hoster og holde avstand til andre. Følg også med på helsemyndighetenes anbefalinger på helsenorge.no.

 

 

Redaksjonen 20. mar 2020