Til hovedinnhold
taco

Meksikansk fisketaco med mangosalsa

Laks som krydres med tacokrydder er supergodt i tacolefser. En frisk salsa med mango passer ekstra godt til fisken.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

laksefilet

tacokrydder

olje til steking

små tacolefser

crispisalat

Guacamole:

moden avokado

hvitløk, finhakket

lime, saften

lettrømme

salt

Mangosalsa:

moden mango

rødløk, finhakket

rød chili, finhakket (mer om ønskelig)

agurk, i små terninger

lime, saften

god olivenolje

salt

koriander

Fremgangsmetode

Skjær 600 gram laksefilet i litt store terninger. Vend fisken i 1 pose tacokrydder og stek fisken i et par minutter i olje i en stekepanne.
Mos 1 moden avokado med en gaffel. Rør den sammen med 1 fedd finhakket hvitløk, saften av 1/2 lime, 1-2 spiseskjeer rømme og en klype salt.
Skrell 1 moden mango og skjær den i små terninger. Finhakk 1/2 rødløk.
Fjern frøene i 1 chili og finhakk den. Hvor mye chili du vil bruke er avhengig av hvor sterk den er, og hvor sterk du liker salsaen. Skjær 1/2 agurk i små terninger.
Rør sammen mango, rødløk, chili og agurk og smak til med saften av 1/2 lime, 1 spiseskje god olivenolje og en klype salt.
Hakk 1/2 potte koriander og vend den inn i salsaen.
Varm tacolefsene raskt i ovnen. Server dem med laks, crispisalat, guacamole og mangosalsa.

Tips:

Du kan bruke frisk ananas i stedet for mango i salsaen. Revet ingefær er også godt i den.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆