Til hovedinnhold
frokost

Kjøleskapsgrøt med havregryn

Denne kalde grøten lager seg selv i kjøleskapet og er klar morgenen etter. Den er kjempegod til frokost, men også veldig grei og lettvint å ha med i matpakken. Grøten metter godt, og friske bær, frukt eller nøtter og honning på toppen gir et lite søtt kick.

Kjøleskapsgrøt med havregryn

14t / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

lettkokte havregryn

melk, havre-, soya- eller mandelmelk

vaniljeyoghurt, soya- eller havreyoghurt

salt

friske bær, frukt, syltetøy, nøtter eller honning

Fremgangsmetode

Rør sammen 6 dl lettkokte havregryn, 8 dl melk, 8 ss vaniljeyoughurt og ½ ts salt. Ha det på 4 glass med tett lokk, for eksempel tomme syltetøyglass. Sett det i kjøleskapet til dagen etter.
Hvis grøten er for tykk, kan du røre inn litt mer yoghurt.
Topp med det du liker best, som friske bær, oppskåret frukt, syltetøy eller nøtter og honning. Husk skje!

TIPS:

Du kan også ha 1 ss chiafrø i hvert glass og smaksette grøten med litt kanel eller vaniljepulver. 

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆