
SMAKSRIK GULROTSUPPE
Prøv denne oppskriften!
Sjekk hvordan du enkelt lager kjempegod suppe av det du har hjemme.
Suppe er supergodt, og slett ikke vanskelig å lage fra bunnen. Å slenge sammen en suppe er en genial løsning når du ikke har handlet, ikke vet hva du skal ha til middag, eller trenger å bruke opp maten du har hjemme. Det er nærmest bare fantasien som setter grenser for hva du kan slenge i suppegryta.
Med noen få basisvarer i skap og fryser sikrer du både smak og innhold i suppen din:
Så er det bare å se hva du har i kjøleskapet.
– Kjøleskapet inneholder skatter som kan brukes til suppe når butikken er stengt og sulten gnager, sier Tjodunn Eltvik Dyrnes som driver den populære matbloggen smakenavoslo.no.
– Jeg digger supper, og «vi-tømmer-kjøleskapet-suppe» er en klassiker hjemme hos oss. Sønnen min vet det ikke – men han spiser alle slags grønnsaker han ikke liker i suppene jeg lager... Hyssssj!
Psst: Nå får du også kjøpt frosne urter som er topp å ha på lur i fryseboksen. Ikke tar de mye plass, og ikke dør de av vannmangel på kjøkkenbenken som levende urter.
Start med litt olivenolje i en gryte og fres løk, hvitløk og krydder først. Da får du frigjort de gode smakene før du tilsetter flere ingredienser. Fyll på med grønnsaker, bokser og det du måtte ha av rester samt gjerne litt vann og buljong. Men hold igjen på saltet, for buljongen er ofte mer enn salt nok i seg selv. Kok opp.
Når grønsakene er møre kan du ta stavmikseren rett i gryta og kjøre til suppen er så jevn du vil ha den. Du kan godt røre inn en liten fløteskvett, rømmeskje eller kanskje creme fraiche om du har en rest i kjøleskapet for å runde av smaken. Og helt til slutt smaker du om suppen din trenger litt ekstra salt eller pepper.