Tomatsuppe fra pose kan bli et fullverdig og næringsrikt måltid. Slik gjør du tomatsuppen til en mettende og god middag.
Lett å lage

Tomatsuppe på tre måter

Tomatsuppe fra pose blir et fullverdig og næringsrikt måltid med disse tipsene.

Nordmenn elsker tomatsuppe fra pose, og det er det god grunn til. Det er nemlig verdens enkleste sak å lage en hel middag ut av den, og gjøre den enda sunnere samtidig. 

 

– Suppen lages på samme måte som hjemmelaget, men på råvarer som er tørket: Tomatpulver (tilsvarer ca. 5 ferske tomater), buljongpulver, stivelser og krydder, forteller Jarle Nygaard, som er produktutvikler for Toro tørreprodukter.

 

 Tomatsuppe fra pose kan bli et fullverdig og næringsrikt måltid. Slik bli suppen en mettende middag. Oppskrift på tomatsuppe.

Foto: Favorittoppskrifter.no

 

Den aller første posen med tomatsuppe fra Toro ble lansert i 1961.Før det laget folk tomatsuppe med tomatpure og buljongterning.

 

– Vi komponerte en tomatsuppe som kunne gjøre middagshverdagen enda enklere, samtidig som den hadde lang holdbarhet. Det satte folk stor pris på.

 

Det har vi fortsatt å gjøre. I fjor solgte Toro hele 6,8 millioner tomatsupper.

 

Flere typer tomatsuppe

Etter hvert har andre typer tomatsupper kommet på markedet.

Uansett hvilken variant av tomatposesuppe du velger, får du i deg stort sett alt det sunne fra tomatene, som er små smaksbomber fulle av sunne stoffer.

 

 

Først og fremst inneholder de masse lykopen, en veldig sterk antioksidant (stoff som hindrer kroppens celler i å «ruste»). Lykopenet sitter i den røde fargen til tomaten. Og det blir ikke ødelagt eller redusert ved koking, steking eller annen behandling av tomaten. Tvert imot gjør behandlingen at det blir lettere for kroppen å ta opp dette sunne stoffet, som blant annet virker forebyggende mot kreft og er fint for huden.

 

Dermed kan du spise posesuppe med verdens beste samvittighet. Men hvorfor ikke utvikle den til å bli enda mer innholdsrik, mettende, velsmakende og næringsrik? Det er verdens enkleste oppgave.

 

 Tomatsuppe fra pose kan bli et fullverdig og næringsrikt måltid. Slik bli suppen en mettende middag. Oppskrift på tomatsuppe.

Foto: Favorittoppskrifter.no

 

En hel middag

 – Ha i litt mozarellaost, fersk basilikum, ristete pinjekjerner, krydrete kjøttboller og grønnsaker! er Jarle Nygaards tips.

 

Hvis du ikke vil spise kjøtt, kan du i stedet bruke linser, bønner eller kikerter. De inneholder også mye protein. Fås kjøpt både tørket og på boks i butikken.

 

 

Sjekk triksene som gjør at du kan lage supergod suppe av det du har hjemme. Enkelt og veldig godt! Her er matbloggerens beste tips for hjemmelaget suppe.
Supre suppetips

Triksene som gjør det enkelt å lage suppe fra bunnen av.

 

 

Martine Heir, som er ernæringsstudent ved Høyskolen Kristiania, har følgende forslag til en proteinrik tomatsuppe med ekstra grønnsaker:

  • En pose tomatsuppe
  • En boks hakkede tomater
  • ½ grovhakket løk
  • 3 stk oppskårede gulrøtter
  • 2 stk kyllingfilet
  • Egg etter ønske

Kok opp tomatsuppen. Tilsett hakkede tomater, løk og gulrot og kok grønnsakene møre. Stek kylling i panne. Hardkok egg. Ha suppen over i serveringsboller og tilsett kylling og eventuelt egg rett før servering.

 

 

 

Tettpakket med næring

Gjør du slike vrier på posesuppa snakker man om næringsberiking av mat.

 

– Man øker næringsinnholdet i en matvare eller et måltid ved å benytte næringstett mat, sier Martine

 

Næringstett mat er mat som i små porsjoner inneholder mange næringsstoffer.

 

 Tomatsuppe fra pose kan bli et fullverdig og næringsrikt måltid. Slik bli suppen en mettende middag. Oppskrift på tomatsuppe.

Foto: Favorittoppskrifter.no

 

Eksempler på næringsberiking av posesupper er å tilsette ekstra grønnsaker og/eller proteinkilder. I en posetomatsuppe kan du blant annet tilsette ekstra tomater (hermetiske eller ferske), oppskårede gulrøtter, purre og annen løk, eller selleri.

 

Gode kilder til protein er egg, kylling eller annen fugl, kjøttboller, pølser, fisk og skalldyr, ekstra melk, litt revet ost eller belgvekster som for eksempel kikerter og bønner.

 

For å øke suppens innhold av karbohydrater, kan det for eksempel være gunstig å tilsette litt ekstra fullkornspasta.

 

 

Italiensk tomatsuppe

Du kan kjøpe tomatsuppe med makaroni, eller ha oppi pastaskruer selv. Tilsett små biter av skinke, et par fedd finhakket hvitløk og et dryss av oregano og/eller basilikum, og avslutt med noen flak parmesanost på toppen.

 

Meksikansk tomatsuppe

Meksikanerne liker maten sin litt «hot». Tilsett en halv chili i veldig tynne skiver, eller bruk chilikrydder i suppen. Hakket løk og hvitløk, pluss en liten boks mais, passer også bra her. Server gjerne tortillachips ved siden.

Kilder: NRK.no, toro.no, matprat.no

 

Merete Holger Storli 25. feb 2017