3 uker igjen til jul - her er tipsene du trenger.

 

Før man rekker å si «fort gjort» er desember her, og det med alt det innebærer av shopping, vasking, kaving og baking, julebord, julemarkeder og juleverksteder. Puh!

 

Men fortvil ikke! Hver uke i desember gir vi deg tipsene du trenger for å sjonglere førjulsstria med tunga rett i munn.

 

Gaveshopping. Gavene du ikke har bestilt på nett, kan være lurt å få i hus nå. Ikke slit deg ut med å ta alt på én dag, men gjør det litt gradvis utover. MEN, husk at butikkkaoset øker for hver dag som går, så dersom du vil slippe lange køer og høy kollektiv puls er det lurt å komme i gang nå.

 

TIPS! Ha noen enkle, nøytrale gaver på lur. Plutselig dukker det opp en gave fra en kollega eller en nabo som du selv kanskje ikke har tenkt på. Da er greit å ha en konfekteske, julekaffe, badesalt eller lignende liggende. Og dukker det ikke opp en uventet julegave, så har du litt ekstra å kose deg med!

 

Juletips

 

Juleverksted. Det viktigste er å ha det hyggelig sammen, og du kommer langt med enkle midler.

 

TIPS! Klipp tomme melkekartonger i ulike høyder, mal dem hvite, og klipp ut vinduer og dører. Ta av skrukorken og putt bomull i, så blir det røyk fra pipene.

 

TIPS! Hjemmelagde julekort og merkelapper kan du lage av kartong, limstift og glitter — en skikkelig klassiker! Tegn eller skriv med limstiften og strø glitter over — det er noe alle får til og har glede av.

 

TIPS! Dorullnisser går aldri av moten. Tomme doruller, litt lim, en tusj, litt filt, bomull og noen piperensere er alt du trenger til å lage skjeggete små nisser med koselig, personlig preg.

 

Birgit Schmidiger 05. nov 2018