Jul kan lett bety stress. Her er tipsene til god planlegging, slik at du får en fin stressfri førjulstid med lave skuldre.

4 uker igjen til jul

 

Plutselig var desember her. Slik sjonglerer du førjulsstria!

Det er typisk. Før man rekker å si «fort gjort» er desember her, og det med alt det innebærer av shopping, vasking, kaving og baking, julebord, julemarkeder og juleverksteder. Puh!

 

Men fortvil ikke! Hver uke i desember gir vi deg tipsene som gir deg den imaginære tredjearmen du trenger for å sjonglere alle de ekstra ballene førjulstida fører med seg.

 

Julekalender. På søndag skal den første luka eller pakken i adventskalenderen åpnes. Mangler du noen (eller mange) småting, er dette uka å fikse det på.

 

Julekalender

Tidsoptimistens beste tips: ferdig sjokoladekalender! De er helt supre og er fort gjort å ordne - bare plukk med deg en neste gang du handler hos Coop Prix!

 

Er av du av typen som foretrekker å lage kalenderen selv, så vet du at det fort blir mye ting og tang. 🎄TIPS: fyll noen av lukene med hyggelige ting dere kan gjøre sammen. Eksempelvis kan dere dra på skitur, bake pepperkaker, dra på skøytebanen, eller kanskje kino? Det sparer deg for tid, og du sikrer kvalitetstid som alle setter pris på. En klassisk vinn-vinn situasjon.

 

Julekort. Bestiller du kort med familiebilder på, bør du gjøre det nå. Gå igjennom bildene fra året som gikk, eller ta et nytt, morsomt julebilde.

 

Lag julegaveliste. Sett opp en oversikt over hvem du skal kjøpe til, forslag til hva de kan få, og omtrentlig budsjett. Skriver du ting ned får du mindre ting å huske på, og det er utrolig tilfredstillende å stryke ting av en liste!

 

Nettshopping. Slippe å gå i overfylte butikker og stå i lange køer? Ja takk! Gjør nettshoppingen så fort som mulig så er du sikker på at gavene kommer frem til jul. Det er fort gjort!

 

Kjøp adventslys og gløgg. Søndag 1. desember er første søndag i advent, så huske å kjøp fire lys. Å tenne det første lyset kan bli en fin kosestund med årets første gløgg, og kanskje noen julekaker?

 

 

lys

Birgit Schmidiger 05. nov 2018