Fort gjort å spise fem om dagen!

Fem om dagen-regelen har i en årrekke vært tommelfingerregelen for hvor mye frukt og grønt man burde få i seg. Det er en fin regel som er lett å huske, men det er ikke alltid like lett å huske hvor mye én enhet faktisk er. Er det en hel frukt, eller holder det med et glass juice? Er det femti, hundre eller tohundreogfemti gram brokkoli?

 

Ny regel - enda enklere!

 

For alle som har bedre ting å gjøre enn å pugge gram og næringsinnhold, så har Opplysningskontoret for frukt og grønt kommet med en ny og enda enklere regel, nemlig 50/50-regelen.

 

50/50-regelen sikrer ikke bare at du får i deg nok frukt og grønt i løpet av en dag, men den gir deg også et mer balansert måltid. Den sier nemlig at du skal fylle halvparten av tallerkenen med frukt og grønt — verre er det ikke!

 

 

Jo mer fargerikt, jo bedre

 

Å ta fruktene og grønnsakenes farger til hjelp er en enkel måte å tilberede tallerkenen på. Jo flere farger, jo bedre smaker det og du får også i deg mer vitaminer og mineraler — en intuitiv og lettvint måte å lage sunn og god middag på. Perfekt for deg som gjerne lytter til podkast, scroller på telefonen og dagdrømmer samtidig som du lager mat.

 

Redaksjonen 12. sep 2018