Grønn matpakke

Det er ingen sak å få i seg mye grønnsaker, selv om du må ty til matpakke i lunsjen.

Selvfølgelig er det lettvint å legge en osteskive på brødskiven – og det var det liksom. Men så skal jo matpakken både friste og gi deg energi til å gå gjennom resten av dagen, da hjelper det å få i seg noe som er friskt og grønt.

 

Dessverre er ikke alltid motivasjonen til stede når du står der og vimer i halvmørket en tidlig morgen, men du kan gjøre mye klart dagen i forveien!

 

Skjær grønnsakene til wrapsen, bortsett fra avokadoen i strimler kvelden før. Ha de i en plastpose så de ikke blir tørre.
Gjør klar fisk eller kjøtt hvis du vil ha det i wrapsen, og legg det i en tett boks.
Da er det ikke så mye som skal til for å smøre lefsene ferdig om morgenen.

 

Frittata er en form for omelett som er stekt i muffinsformer så de er lette å ta med. Du kan steke dem ferdig og oppbevare dem i kjøleskapet i tre-fire dager, eller fryse dem ned og ta dem opp kvelden i forveien.
Da er det bare å pakke dem med seg, gjerne med en god skive grovbrød ved siden av.

 

 Wraps med mye grønt:

 

Dette trenger du:

  • 2 potet- eller tortillalefser (gjerne grove)
  • 1 avokado
  • Salat eller spinat
  • 1 gulrot i tynne staver
  • 1 paprika i tynne staver
  • 1/4 agurk i staver
  • 1 neve spirer
  • frisk basilikum

 

 

Slik gjør du:

 

1. Finn gjerne frem andre grønnsaker du liker – en genial måte å bruke opp restene fra kjøleskapet på!

 

2. Bruk gjerne cottage cheese ellerr Snøfrisk, stekt kylling i biter, stekt eller røkt laks, varmrøkt makrell eller spekeskinke i wrapsen.

 

3. Smør lefsen med most avokado eller kremost. Fordel det andre fyllet på toppen, og rull sammen. Pakk lefserullen stramt i matpapir som du bretter ned når du skal spise den.

 

 

Frittata i muffinsform:

 

Dette trenger du:

  • 6 egg
  • salt og nykvernet pepper
  • 1/4 pk frisk spinat, revet
  • 1/2 rød paprika i terninger
  • 1/2 purre i ringer
  • 8 små tomater, delt i fire
  • 4 ss fetaost i terninger
  • olje til smøring

 

 

Slik gjør du:

 

1. Sett ovnen på 180 grader, og smør et brett med seks muffinsformer med litt olje.

 

2. Visp egg, salt og pepper lett sammen. Vend inn resten av ingrediensene.

 

3. Fyll røren i formene, og stek dem i ovnen i cirka 20 minutter eller til de er gjennomstekt.

 

De holder seg i kjøleskapet i tre-fire dager og kan også fryses.

 

Omelett er hurtigmat, og det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i. En perfekt måte å få brukt opp rester på.
OMELETT I OVNEN

Omelett er hurtigmat, og det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i. En perfekt måte å få brukt opp rester på. Prøv denne oppskriften!

 

 

Redaksjonen 12. sep 2018

Har du lest disse?

Hjemmelaget granola på 1-2-3