Halvparten grønt i matboksen

Det skal ikke så mye til for å få ungene til å spise frukt og grønt. Det gjelder bare å være litt lur.

Du kan ha alle gode intensjoner om en sunn og grønn matpakke, men når du står der en grytidlig morgen så funker det kanskje ikke likevel.

 

Når du sender med ungene et helt eple eller en gulrot i matboksen, kommer den hel og urørt tilbake igjen.

 

Et helt eple eller en appelsin kan noen ganger føles nesten umulig å bite over. Det er mye lettere å få i seg frukt og grønt når ting er skåret opp.

 

Nå har vi dessuten fått inn nye matbokser med skillevegg i midten. Det gjør det enda enklere å fylle den med halvparten grønt.

 

  

  • Skjær gulrøtter og agurk i staver. Ha rømmedipp i et lite og tett syltetøyglass ¬– og vi lover at det kommer til å gå ned!
  • Kok pastaskruer og bland dem med skinke, kylling eller ost i biter. Tilsett dressing eller urter hvis barnet ditt liker det. Fyll den andre halvparten av matboksen med mais, småtomater delt i to, agurk i biter eller andre grønnsaker.
  • Kok byggris, quinoa eller couscous. Rør inn litt rød eller grønn pesto, og ha det i halvparten av matboksen. Fyll resten med agurk, avokado, sukkererter og mango i terninger. Drypp gjerne litt limesaft over så ikke avokadoen blir så brun. Ruccola og vårløk er også godt, hvis ikke barnet ditt synes smaken er for sterk. Dryss over ristede pinjekjerner eller hasselnøtter.
  • Fyll halvparten av matboksen med bringebær, jordbær – gjerne delt i to hvis de er store, og blåbær.
  • Skjær frukt i biter. Litt sitron- eller limesaft gjør at epler og pærer ikke blir så brune. Noen rosiner eller dadler i biter gir litt god søtsmak.
  • Ha små kjøttboller i matboksen. Stikk småtomater, paprika og agurk i biter på spidd og ha ved siden av. Halvparten grønt!
  • Større barn og ungdommer kan gjerne få med seg salat i matboksen. Kjøp en pose med ferdigvasket salatblanding. Bland den med oppskårne grønnsaker, linser eller kikerter – du får ferdigkokte på papp, pinjekjerner, ost i terninger og skinke eller kylling i biter. Hell over olivenolje og tørkede urter eller salatdressing, eller send med en yoghurtdressing i et syltetøyglass ved siden av.
  • Lag kjøleskapsgrøt og fyll den i matboksen. Med masse friske bær ved siden av blir den en god og mettende lunsj.
  • Ha granola eller en grov frokostblanding i den ene halvparten av matboksen og fylle den andre halvparten med bær. Send med et lite beger med yoghurt ved siden av. Og husk skje!

 

Redaksjonen 12. sep 2018

Har du lest disse?

Grønn matpakke

Fort gjort å fylle halve tallerken med frukt og grønt!