Kjøleskapsgrøt

Matpakken skal være både fristende og mettende, og det gjør jo ikke noe om den er sunn i tillegg. Kjøleskapsgrøt lager seg selv over natten og toppes med frisk frukt eller bær. Fort gjort!

Det er ikke mye som metter så godt som grøt, og når den gjør seg selv i kjøleskapet er det ikke mye som er mer fort gjort heller.

 

Både havregryn og chiafrø inneholder mye fiber og gode næringsstoffer. Chiafrø inneholder i tillegg en del omega 3 som er sunt for synet og hjernen din!

 

Chiagrøt med friske bær:

 

Dette trenger du:
2 porsjoner

  • 3 dl lettmelk, havre- eller mandelmelk
  • 6 ss chiafrø

 

 

Slik gjør du:

 

1. Hell melken i to glass med lokk eller i en skål.

 

2. Ha i chiafrø, og rør godt. Dekk til og sett det i kjøleskapet i minst tre timer eller natten over så chiafrøene sveller. Topp med friske bær eller frukt i biter.

 

3. Frukten kan skjæres opp kvelden i forveien, men banan og epler blir fort brune, så det lønner seg å vente med akkurat disse fruktene til neste morgen.

 

 

Tips: press litt sitronsaft over, så blir de ikke så brune!
Hvis du laget grøten på glass er det bare å skru på lokket. Ellers kan du ha grøten i en tett matboks. Ikke glem å ta med skje!  

 

 

 

Havregrøt med friske bær:

 

Detter trenger du:
2 porsjoner

  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 4 dl melk
  • 4 ss yoghurt
  • ørlite salt

 

 

Slik gjør du:

 

1. Rør sammen alle ingrediensene og fordel på to glass med lokk eller i en bolle. Dekk til og la grøten stå i kjøleskapet over natten.

 

2. Smak den gjerne til med litt honning. Topp med friske bær eller frukt i terninger.

 

3. Ha grøten på tett glass eller boks med lokk. Husk skje!

 

 

 

Redaksjonen 12. sep 2018