Tacoskjell med hjemmelaget tacokrydder

Slik imponerer du med hjemmelaget tacokrydder

Det er noe eget med hjemmelaget tacokrydder. Det er gøy å lage og du kan bestemme styrken helt selv!

Å lage krydderblandinger fra bunnen av er spennende. Vi snakker absolutt ikke ned ferdigblandet tacokrydder på pose, men det er noe helt eget med en hjemmelaget variant.

Ferdigvariantene er lettvinte, men det tar bare et par minutter å lage sin egen krydderblanding fra bunnen av – og du løfter tacoen til et nytt nivå.

 

Full kontroll på innholdet

Noen synes ferdigblandede krydderblandinger kan inneholde vel mye salt og sukker.  Når du lager ditt eget tacokrydder, har du full kontroll på hva du får i deg. I tillegg er det både enkelt, sunt og rimelig.

 

 

Utvid krydderhyllen

Det kreves ikke så mange ulike krydder for å blande sitt eget tacokrydder. Det er mulig du må utvide krydderhyllen litt, men det er verdt det – for da har du alltid deilig krydder til tacoen. Og lager du dobbel mengde, får du nok krydder til mange tacomiddager fremover! Krydderet kan brukes i alle typer Tex-mex-retter, for eksempel tacomuffins, tacopai og quesadillas.

Krydderglass ingredienser hjemmelaget tacokrydder

 

 

Bestem styrken selv

Enda en fin ting med hjemmelaget tacokrydder er at du kan bestemme styrken helt selv. Spisskummen gir krydderblandingen den kjente og kjære taco-smaken. Chilipulver og cayennepepper står for styrken. River blandingen i nesa når du lager den, bør du kanskje roe ned litt på chilien. Virker den for sterk, kan du tilsette mer spisskummen og paprikapulver.

Vil du føle deg litt mer mexicansk kan du bruke tørket chili, eller tørke din egen. Knus den i en morter, og ha i krydderblandingen.
   

 
Smak deg frem

Første gangen du bruker det hjemmelagde tacokrydderet bør du smake deg frem. Du trenger mest sannsynlig mye mindre av dette krydderet enn du pleier å bruke av en ferdigblandet pose. Ca. 1 ts bør holde til 100 gram kjøtt.

 

 

Hjemmelaget tacokrydder


Nok til ca. 4 tacomiddager

Dette trenger du:

 

2 ts chilipulver
0,5 ts cayennepepper
2,5 ts tørket oregano
2,5 ss spisskummen
2,5 ss paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1,5 ss havsalt
2 ts sort pepper

 

Slik gjør du:


Bland alle ingrediensene i en bolle. Knus dem eventuelt i en morter om du ønsker en finere blanding eller om du bruker hele pepperkorn. Ha blandingen over på et tett glass med lokk.

Martine Gulbrandsen 18. sep 2018