Blomkålris til alt som er godt

Blomkålris er frisk blomkål som er revet sånn at den ligner ris, og du kan bruke den i stedet for ris, pasta, couscous – og til og med som pizzabunn.

 

Spis gjerne blomkålrisen rå, men den er også god hvis du steker den i 2-3 minutter med litt finhakket løk og persille og krydrer med salt og pepper. Ha eventuelt i litt hvitløk og paprika i små terninger i pannen, og press litt sitronsaft over til slutt. Det er raskt og godt tilbehør til kylling, kjøtt og fisk.

 

produkt_blomkalris.png

 

Vil du gjøre det enda litt mer spennende, kan du steke blomkålrisen med finhakket løk i smør. Tilsett 1 appelsin i terninger, 1 liten neve rosiner og litt hakket mynte. Server den varm til stekt kylling eller stekt fisk.

 

Blomkålris er også et veldig sunt og kalorifattig alternativ til pasta. Stek blomkålrisen i litt smør i 2-3 minutter og server den som pasta med en god pastasaus til.

 

Er du glad i indisk curry kan du godt bytte ut risen med blomkålris. Stek blomkålrisen i litt smør og server den med en herlig krydret curry med kylling, kjøtt eller som en ren vegetarrett.

 

Til og med pizzabunnen kan erstattes med blomkålris. Kjør blomkålris, 1 egg, 1 dl revet ost og 1 klype salt jevnt i en kjøkkenmaskin. Dekk et stekebrett med bakepapir, og smør blomkålblandingen tynt utover. Forstek bunnen på ca. 220 grader i 15 minutter. Ha på pizzafyll og stek pizzaen ferdig. Bunnen blir litt løs og er lettest å spise med kniv og gaffel.

 

Og vil du lure i deg litt ekstra grønnsaker, kan du blande inn litt blomkålris hvis du kjøper rå burgere eller lager dine egne av karbonadedeig.

 

Blomkål inneholder veldig lite kalorier – bare 23 per 100 gram, men mye proteiner, C-vitamin og kostfiber. Coop Kokkeklar Blomkålris er ferdig kuttet og trenger ikke å vaskes før bruk.

 

Kilde: Frukt.no https://www.frukt.no/ravarer/gronnsaker/blomkal/

 

 

Salat med blomkålris og appelsiner

 

4 porsjoner

 

Denne friske og gode salaten er supergodt tilbehør til stekt kylling, stekt fisk, grove pølser, lammekoteletter og grillmat. Vil du spise den som en ren vegetarrett kan du tilsette 1 boks kikerter, linser eller bønner for å gjøre den mer mettende.

 

 • 1 pakke Coop Kokkeklar Blomkålris, 200 g
 • 2 appelsiner
 • 2 gulrøtter, i tynne strimler
 • 3 vårløk, i skiver
 • 100 g sukkererter, i biter
 • 2 ss mynte, grovhakket
 • 2 ss koriander, grovhakket
 • 2 ss persille, grovhakket
 • 1 dl mandler, grovhakket
 • 1 dl rosiner
 • 1/2 dl god olivenolje

 

Slik gjør du:

 1. Ha blomkålrisen i en stor salatbolle.
 2. Skjær 1 1/2 appelsin i terninger. Press saften av den siste halve.
 3. Skjær gulrøtter i tynne strimler, eller riv dem. Skjær vårløk i tynne skiver og sukkererter i biter. Grovhakk urtene og mandlene.
 4. Bland alle ingrediensene, bortsett fra appelsinsaft og olivenolje. Smak til med det til slutt, og tilsett evt. litt salt og pepper.

 

 

 

Redaksjonen 16. sep 2020