Til hovedinnhold

Slik lager du pølser

Grill hjemmelaget

Å lage pølser selv krever litt utstyr og god tid.

3 bilder satt sammen- Øverst til venstre er det pølseskinn tredd over pølsehorn. Nederst til venstre er det pølse som lages. Til høyre er det ferdige pølser som vris.

Bruk kjøkkenmaskin med tilhørende kvern og pølsehorn.
Porsjoner: Ca. 20 pølser | Tid: 1 time

Voksen pølsefest på 1-2-3

Hvis du ikke har kjøttkvern med pølsehorn så går det fint an å benytte kvernet kjøtt. En sprøytepose med lang tut gjør jobben lett for deg med å fylle tarmen.

Pølsene smaksetter du med det du liker. Det viktigste er at kjøtt, fett og saltinnhold stemmer, resten kan du gjøre med som du vill. Krydre med chili, lime og koriander til en asiatisk smaksbombe, eller prøv en mildere variant med pesto. Uansett, dette er gøy å lett å få til. Og belønningen er ikke mange meter unna.

Prøv spicy Thaipølser

3 gode råd på veien mot pølsefest:

1. For at pølsene skal bli saftige å gode må det en del fett til. Minst 20 prosent fett mot rent kjøtt anbefales. Også kjøtt med innsprengt fett kan brukes for eksempel nakkekoteletter eller bog. Spekk fra okse- og lam anbefales ikke at du bruker ettersom de har en altfor kraftig smak.

2. Både lam- og svinetarm kan brukes. Lammetarm gir tynne pølser, som wiener, mens svinetarm blir til middagspølser.

3. Elt farsen godt sammen og sett kaldt, gjerne i opp til 1 time. Farse og tarm kan gjerne være så kaldt som mulig, det minsker risikoen for at tarmen sprekker når den skal fylles.

Lykke til!

Grunnoppskrift

Ingredienser:
2,5 kg magert svinekjøtt
500 g svinefett
1 ss salt
1-2 meter svin- el lammetarm
+ ønsket krydder

Slik gjør du det:

  1. Skjær opp kjøtt og spekk i passe store biter for kvernen, eller be slakteren snilt om å kverne for deg.
  2. Kværn spekk og kjøtt så grovt eller fint som du har lust på.
  3. Lag din egen krydderblanding med riktig mengde salt. Se oppskriftene som følger for tips og råd, men prøv deg gjerne frem med smaker som du liker.
  4. Bland kjøtt, spekk og krydder godt sammen. Gjerne i en kjøkkenmaskin i minst 5 minutter. Sett kaldt.
  5. Skyll pølsetarmen i kaldt vann. La skinnet ligge i kaldt vann i kjøleskapet inntil de skal brukes.
  6. Pensle pølsehornet med olje og tre på tarmen.
  7. Knut en knute i enden på tarmen.
  8. Fyll skinnet med farsen og knyt en knute i den andre enden av tarmen.
  9. Klem litt forsiktig på tarmen og lag små hull med en nål for å få ut en del av luften. Dette minsker samtidig risikoen for at pølsen sprekker ved tillaging.
  10. Vri tarmen til den lengden du ønsker på pølsene dine.
  11. Vips! Nå er pølsene ferdige, klare for å grilles.
  12. Legg pølsene i pølsebad på grillen for ekstra saftige pølser.
 

  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn