Dette funksjonelle vaskerommet laget Marianne på en helg

På kun to dager forvandlet Marianne sitt overfylte vaskerom til et funksjonelt og delikat vaskerom. Alt som skulle til, var syv enkle og billige grep.

Vaskerommet til Marianne fra bloggen «Idemagasinet.no» var både upraktisk og umoderne, og ble for det meste brukt til som oppbevaringssted for verktøy. Familien drømte om et vaskerom som egnet seg for å vaske, styrke, brette og tørke klær. I tillegg hadde de lyst til å få plass til kildesortering og oppbevaring av håndklær på vaskerommet.

En helg fikk Marianne nok, og gikk til løs på vaskerommet bevæpnet med maling og smarte, flerfunksjonelle møbler. På kun to dager forvandlet hun sitt fire kvadratmeter store vaskerom fra et upraktisk lagringsrom til et funksjonelt vaskerom. 

- Nå er ikke bare vaskerommet forvandlet til et funksjonelt rom, men det er også et rom som det er hyggelig å oppholde seg i, sier Marianne fra Idemagasinet.  

Dette gjorde Marianne for å forvandle vaskerommet til sitt drømmerom:  

1. Malte rommet 

Det første Marianne gjorde, var å male veggen sandfarget (eller Sanddyner som fargen heter). Dørene, vinduene, listene og arbeidsbenken ble malt egghvit. 

2. Satte inn smarte møbler

Den gamle bokhyllen ble kastet ut, og inn kom nye, praktiske vegghyller som ga mer gulvplass. De snekret også sammen en arbeidsbenk av en hobbyplate som ble skåret til etter mål på et byggevarehus og malt hvit.  Den ble festet til veggen med to solide og stive hylleknekter. 

Arbeidsbenken er perfekt for å sortere og brette sammen klær, men kan også brukes til å stryke klær. 

Det sammenleggbare strykebretter kan plasseres på arbeidsbenken, og henges opp på veggen i en krok på undersiden når det ikke er i bruk. 

Mellom vaskekummen og varmtvannsberederen plasserte Marianne en stålhylle som egner seg perfekt til oppbevaring av håndklær. De åpne hyllene gjør det lett å holde orden, og lett å hente ut det man trenger. 

I taket hengte de opp et smart tørkestativ som kan heises opp og ned ved behov. 

3. Hang opp skittentøyposer

Siden vaskerommet har liten gulvplass, hengte Marianne opp praktiske skittentøyposer på veggen i stedet for skittentøyskurver. Hun sorterer klærne etter temperatur og farge i de ulike posene, så når hun skal vaske klær er det bare å hive posene i vaskemaskinen i tur og orden. 

4. Plasserte småartikler i kurver

Marianne sorterte alle vaskemidlene og annet ting og tang på vaskerommet, og plasserte dem i passende kurver på vegghyllen. Kurvene gjør det lett å holde hyllen ryddig, og gir god oversikt. 

Alle klesklypene ble samlet i en kurv med stålramme. Dermed unngår Marianne at klesklypene flyter over alt på rommet. 

5. Hang opp plastkurver

På veggen hang Marianne opp smarte plastbokser. De sparer gulvplass, og er perfekt for alle småting som ellers blir liggende å flyte. 

6. Hang opp lys

Gode lysforhold er viktig på vaskerommet, og det løste Marianne ved å henge opp en naken lyspære fra taket. Det gir ikke bare godt arbeidslys, men er et morsomt tilskudd til interiøret i rommet. 

7. Laget system for kildesortering

Familiens ønske om å få kildesorteringen inn på vaskerommet, ble løst ved å plassere et praktisk system under arbeidsbenken.  

>> Ta turen inn på Idemagasinet for å få flere gode ideer til hjemmet. 

Alle bildene er tatt av fotograf Per Erik Jæger og brukt med tillatelse fra fotografen og idemagasinet.no.