La oss fortsette å invitere hverandre på middag

Vi har plutselig fått en ny og litt rar hverdag hvor de fleste av oss tilbringer veldig mye tid hjemme. For noen kan det bli litt vel hektisk, mens for andre har det aldri vært roligere. Kjenner du en som hadde satt pris på litt selskap til middagen? Her får du noen enkle tips til hvordan du kan ha en videomiddag.

Slik inviterer du på videomiddag

Dette er like lett som å ... invitere på middag. For det er jo akkurat det man gjør, bare at det foregår over skjerm. Avtal en tid og sett nettbrett, telefon eller laptop på middagsbordet, og ring gjesten din via en videosamtale-tjeneste.

Tips! Vil dere lage maten sammen, er dette også hyggelig å gjøre digitalt. Kanskje du kan lære venninnen din hvordan hun lager favorittretten din? Eller kanskje mamma kan lære deg hvordan hun lager den kaken du er så glad i?

5 enkle, trygge og gratis videosamtale-tjenester

Her har du tips til noen av de mest populære tjenestene innen videosamtale. Hvis du skal ha videomiddag med en som ikke er så dreven med digitale løsninger, så kan det være greit å ta en telefonsamtale først og ha et minikurs i en av videoløsningene under og kanskje kjøre en test før middagen.

Whereby

En svært enkel nettleserbasert tjeneste, utviklet av norske gründere. En av partene oppretter en bruker på whereby.com og lager «et rom». Deretter sender man motparten en link til rommet. Tjenesten krever ingen registrering eller pålogging for andre enn den som starter samtalen.

Facebook Messenger

For å ha en videosamtale i Facebook Messenger, går du til en kontakt eller gruppe og trykker på videokamera-symbolet oppe i høyre hjørne. Tjenesten krever at begge parter har Messenger-appen.

Snapchat

For å videoringe på Snapchat må begge parter ha Snapchat-appen og en Snapchat-konto. Trykk på kontakten du vil ringe, trykk deretter på videokamera-symbolet oppe i høyre hjørne.

FaceTime

Hvis begge parter har en iPhone, iPad eller Mac er det lett å føre en videosamtale med FaceTime. Funksjonen finner du i telefon-appen. Trykk på kontakten du vil ringe, og trykk på videokamera-symbolet.

Google Duo

Denne appen kan brukes på både iPhone og Android-telefoner, nettbrett og laptop. Enkel og pålitelig tjeneste, men den krever at begge partene har en Google-konto.

Velg den løsningen du er mest kjent med eller som passer deg best, og så er det bare å spise og kose seg, og glemme at det i det hele tatt er en skjerm der.

God middag!